Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bänkar nyförvärven efter den tuffa starten

Gustav Olhaver.Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Modo har fått en tung inledning på säsongen.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Modo jagar sin första seger i Hockeyallsvenskan och efter det senaste nederlaget öppnade Ville Nieminen för att släppa fram juniorer. 

Nu kan SportExpressen avslöja att J20-spelarna Jeremias Lindewall och Oscar Nordin får chansen när två av Modos nyförvärv bänkas.

Modo har haft en tung start på säsongen och efter tre spelade matcher ligger laget sist i den allsvenska tabellen. I poängkolumnen syns ynka en inspelad poäng. 

För att försöka väcka laget vaskar huvudtränaren Ville Nieminen och den övriga ledarstaben nu om i laget inför fredagsmatchen mot Kristianstad. 

Något klubben flaggade för redan under torsdagen.

”Inga skador eller sjukdomar. Förändringar i laguppställningen kan komma att ske inför matchen där Nieminen aviserar att juniorer kan komma att få chans till spel.”, skrev Modo på sin hemsida.

Juniorkaptenen kliver in

Enligt uppgifter till SportExpressen kommer Jeremias Lindewall, som draftades av Edmonton Oilers förra veckan, och J20-kaptenen Oscar Nordin kastas in i hetluften. Ingen av talangerna har testats i A-lagssammanhang tidigare, men i upptakten av J20 Nationell har duon producerat nio poäng vardera på sju respektive åtta matcher.

Både Nordin och Lindewall är fostrade i Sollefteå HK. De fick beskedet av tränarna under torsdagen.

– Det ska bli väldigt kul. Jag ska gå ut och göra mitt bästa. När jag fick beskedet började jag direkt fundera på vad jag kan bidra med, men man får inte tänka på det för mycket för då gruvar man nog bara ned sig och blir nervös, säger Nordin när SportExpressen når honom. 

Och att få göra debut samtidigt som en annan Sollefteå-kille, Lindewall, måste kännas speciellt?

– Ja, verkligen. Det ska bli svinkul. 

Poänglösa nyförvärv får stå på sidan

Deras intåg får konsekvenser för Mikkel Aagard, 24, och Gustav Olhaver, 23, som skickas upp på läktaren. 

Både Aagard och Olhaver är nya bekantskaper i Modokretsarna inför denna säsong, dansken Aagard hämtades in från University of Guelph och den gänglige forwarden Olhaver värvades ifrån Tingsryd. 

Varken Aagard eller Olhaver har registrerats för några poäng under inledningen av serien.