Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backtalangerna stoppas från att spela i Sverige

Foto: JONATHAN HAYWARD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL LEA/CSM/REX / DANIEL LEA/CSM/REX/IBL REX FEATURES

Hockeyallsvenskan kryllar av lånespelare från Nordamerika.

Men två av Sveriges största backtalanger, som ryktats ansluta till ligan, kommer inte lånas ut från sina respektive NHL-organisationer.

– Inte som läget är just nu, säger agenten Martin Nilsson som representerar Adam Boqvist och Timothy Liljegren.

Den takt spelare från NHL och AHL lånats in till Hockeyallsvenskan har visserligen slagit av på slutet, men det har ändå inte hindrat spekulationer från att blossa upp.

I Timrå återfinns sedan en vecka tillbaka Jesper Boqvist, storebror till Adam, som ägs av Chicago Blackhawks.

Och att döma av Boqvist den yngres senaste inlägg på sociala medier är han spelsugen.

https://www.instagram.com/p/CF7pKeEjPmc/

Timrå IK har också öppnat för backförstärkningar, men SportExpressen kan berätta att Adam inte kommer återförenas med sin bror.

– Eftersom han spelade för Chicago i Stanley Cup-slutspelet rätt nyligen vill de inte låna ut honom i dagsläget. De ser hellre att han tränar och förbereder sig inför training camp, berättar agenten Martin Nilsson.

Timrå ställde frågan om Boqvist, men efter avslaget får sportchef Kent ”Nubben” Norberg se sig om efter andra alternativ.

– Det finns några lediga backar på marknaden, men vi får se om vi agerar. Det är inte alls säkert. Som det ser ut just nu kommer vi inte göra något, säger ”Nubben”.

Kommer inte spela för moderklubben

I en annan allsvensk klubb - Kristianstad - har det funnits en förhoppning att få välkomna tillbaka Timothy Liljegren, som fostrats i föreningen.

För drygt två veckor sedan uttryckte sportchefen och tränaren Mikael Gath en önskan om att låna in 21-åringen.

– Vi ser gärna att han spelar hos oss, men bollen är hos Toronto och det är inte så att vi trycker på för att försöka göra det klart. Vi är glada att han är med oss och tränar, sa Gath till Kristianstadsbladet. 

En återkomst blir däremot inte av.

Åtminstone inte nu.

– Nej, Toronto har tagit beslutet att inte låna ut Timothy. Givetvis hade det varit jättekul för Timothy att spela för Kristianstad igen, men inte för tillfället, säger Martin Nilsson till SportExpressen.

Både Boqvist och Liljegren har omsusats av intresseförfrågningar, även från klubbar i KHL och NLA, men om inget oförutsett händer kommer talangerna att ha månader av träning framför sig innan NHL-lagen återsamlas, som uppges ske i mitten av december om nästa säsong startar som planerat 1 januari.