Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De tar över efter sparkade tränaren

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Markus Åkerblom får sparken som tränare i Leksand efter fiaskostarten.

– Jag kan bekräfta att Markus inte står i båset i morgon, säger LIF-ordföranden Åke Norström.

På lördagskvällen bekräftade Leksands SportExpressens avslöjande.

I våras åkte Leksands IF ur SHL.

Och starten på den hockeyallsvenska säsongen har varit riktigt tung. Klubben ligger på tolfte plats av 14 lag i tabellen, efter åtta omgångar.

På fredagskvällen åkte Leksands IF på sin femte raka förlust, mot Tingsryd med 2–6.

Kritiken mot coachen Markus Åkerblom har varit hård – och nu får han lämna jobbet som huvudtränare, vilket SportExpressen var först med att avslöja. Droppen blev storförlusten mot Tingsryd.

På lördagskvällen bekräftade Leksand SportExpressens nyhet. När Leksand möter AIK på hemmais på söndagen kommer Åkerblom inte att leda laget.

– Markus Åkerblom och Örjan Lindmark har båda fått erbjudande om att jobba kvar i föreningen. Örjan har tackat ja till att träna J20 och jobba vidare med våra talangfulla backar, säger Mikael Karlberg, Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i klubben, till Leksandsif.se.

Nielsen och Granath tar över

J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath tar över temporärt som tränare för A-laget.

– Vi måste få ut mer av spelartruppen vi har och måste agera innan fler matcher rinner oss ur händerna. Jens och Elias har inlett säsongen bra med vårt J20-lag och dom är beredda att ta över med kort varsel. Vi har haft många möten under veckan och alla inblandade är överens om den här lösningen för föreningens bästa, säger Karlberg.

Markus Åkerblom kom till Leksand inför den här säsongen. Förra säsongen coachade han Björklöven, men fick sparken i januari efter ett sportsligt fiasko.