Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

De tar över efter sparkade tränaren

Publicerad
Uppdaterad

Markus Åkerblom får sparken som tränare i Leksand efter fiaskostarten.

– Jag kan bekräfta att Markus inte står i båset i morgon, säger LIF-ordföranden Åke Norström.

På lördagskvällen bekräftade Leksands SportExpressens avslöjande.

I våras åkte Leksands IF ur SHL.

Och starten på den hockeyallsvenska säsongen har varit riktigt tung. Klubben ligger på tolfte plats av 14 lag i tabellen, efter åtta omgångar.

På fredagskvällen åkte Leksands IF på sin femte raka förlust, mot Tingsryd med 2–6.

Kritiken mot coachen Markus Åkerblom har varit hård – och nu får han lämna jobbet som huvudtränare, vilket SportExpressen var först med att avslöja. Droppen blev storförlusten mot Tingsryd.

På lördagskvällen bekräftade Leksand SportExpressens nyhet. När Leksand möter AIK på hemmais på söndagen kommer Åkerblom inte att leda laget.

– Markus Åkerblom och Örjan Lindmark har båda fått erbjudande om att jobba kvar i föreningen. Örjan har tackat ja till att träna J20 och jobba vidare med våra talangfulla backar, säger Mikael Karlberg, Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i klubben, till Leksandsif.se.

Nielsen och Granath tar över

J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath tar över temporärt som tränare för A-laget.

– Vi måste få ut mer av spelartruppen vi har och måste agera innan fler matcher rinner oss ur händerna. Jens och Elias har inlett säsongen bra med vårt J20-lag och dom är beredda att ta över med kort varsel. Vi har haft många möten under veckan och alla inblandade är överens om den här lösningen för föreningens bästa, säger Karlberg.

Markus Åkerblom kom till Leksand inför den här säsongen. Förra säsongen coachade han Björklöven, men fick sparken i januari efter ett sportsligt fiasko.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag