Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åttondelsfinaler i hockeyallsvenskan – så spelas matcherna

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskans grundserie är avgjord och nu står det klart hur åttondelsfinalerna spelas. 

Detta efter ett jättedrama mellan HV71 och Mora – där Kristianstad blev de stora vinnarna. 

På onsdagen avslutades grundserieomgången i hockeyallsvenskan för den här säsongen. 

Det har sedan tidigare stått klart att HV71 vinner grundserien och att Troja-Ljungby tvingas till kval. Inför kvällens matcher stod det också klart att det i princip skulle bli omöjligt för Södertälje att hänga kvar. 

Och mycket riktigt blir det kval för SSK om de ska undvika spel i hockeyettan nästa säsong, trots en seger mot bottenkollegan Troja-Ljungby. Nu ska lagen göra upp i ett negativt kval.

Den stora dramatiken utspelade sig i stället runt strecket under de sex främsta lagen, som alla får en direktplats till kvartsfinal i slutspelsserien. 

Kristianstad, som låg åtta inför avslutningen, gjorde vad de kunde och stod för en rejäl överkörning av Vita Hästen. Men samtidigt tog Mora ledningen mot HV71 och såg ut att lägga beslag på sjätteplatsen. Detta då Västervik samtidigt låg under mot Björklöven. 

Åttondelsfinaler i hockeyallsvenskan

Tabellen svängde dock flera gånger under kvällen. HV71 vände och tog ledningen mot Mora – till Kristianstadfansens stora glädje. Men efter två mål på mindre än två minuter hade Mora vänt tillbaka och återigen lagt beslag på den åtråvärda sjätteplatsen. 

Dramatiken var inte över där. Tyler Kelleher skickade in en kvittering med 41 sekunder kvar av ordinarie tid – och tog matchen till förlängning. 

Där skickade Daniel Norbe in segermålet till HV71 – vilket innebar att Mora missade sjätteplatsen med en poängs marginal. 

Det här innebär att Mora ställs mot Tingsryd och Västervik mot AIK i bäst av tre åttondelsfinaler. Vinnarna går in i slutspelsserien, där vinnaren går upp i SHL.

Så här spelas åttondelsfinalerna

19.00, 18 mars: Västervik-AIK

19.00, 18 mars: Mora-Tingsryd

19.00, 20 mars: Tingsryd-Mora

19.00, 20 mars: AIK-Västervik

19.00, 22 mars: Västervik-AIK (om nödvändigt)

19.00, 22 mars: Mora-Tingsryd (om nödvändigt)