Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anze Kopitar bakom Moras stjärnvärvning

I dag förväntas NHL-stjärnan Bobby Ryan skriva på för Mora.

Då kan klubben tacka Anze Kopitar.

– Han hade aldrig kommit in om inte Anze sålt in oss som klubb, säger klubbdirektören Peter Hermodsson.

Mora har under en tid arbetat på att få hit forwarden Bobby Ryan från Anaheim.  Under söndagskvällen väntade Mora på en underskrift från NHL-proffset, som enligt planerna skulle komma under tidiga måndagen.

– Han har inte skrivit på än, men om allt går som det ska hoppas vi att han skriver på, säger Hermodsson.

Sponsorerna sa ja

Finansieringen av Ryan löser klubben utanför sin egen budget och det är externa företag som hjälper klubben att finansiera nyförvärvet.

– Vi bjöd in våra sponsorer och presenterade vad det skulle kosta, så klubbens budget belastas inte, säger Hermodsson.

Bakom värvningen står klubbens andra lockoutspelare Anze Kopitar.

– Självklart är det så att Kopitar har med värvningen att göra. Dels är det för att han är här och det har ju uppmärksammats i hela hockeyvärlden och det har ju därmed skapat intresse för vad det är för klubb han egentligen spelar i, dels så är Bobby en kompis till Anze, så det kan ju underlätta. Men han har ju många vänner också, så vi får se.

"Har stämt av med Anze"

- Han har stämt av med Anze hur det är att spela här. Han hade inte kommit hit om inte Anze sålt in oss som klubb, säger Hermodsson.

Värvningen av Bobby Ryan innebär att Mora samtidigt måste göra sig av med en spelare då man redan har två transatlanter i truppen, backarna Tyler Gotto och Prestin Ryan.

– Det är ingenting vi börjat fundera på än. Det får vi ta när vi vet att Bobby har skrivit på.