Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anton Gustafsson lånas ut till Borås

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Fred Chartrand

Anton Gustafsson, 19, tog ingen plats i Washington Capitals. 

Och eftersom ingen elitserieklubb är intresserad avslutar han säsongen i - Borås. 

- Han spelade i andradivisionen förra året i Sverige och det är ett ganska stort kliv, säger Capitals coach Bruce Boudreau till Washington Times. 

NHL får vänta till nästa säsong. Bengt-Åke Gustafssons son Anton Gustafsson lyckades inte spela till sig en NHL-plats i Washington eller en AHL-plats i farmarlaget Hershey Bears.

 Därför lånar Washington ut Gustafsson till allsvenska Borås HC för återstoden av säsongen.

 - Det ska bli väldigt kul att spela hockey igen, känns inspirerande att få spela i Borås som verkligen är på uppgång. Känner sedan tidigare några av spelarna och tränaren, har hört väldigt mycket positivt om laget och spelarna, det ska bli riktigt kul! säger Anton Gustafsson till Borås HC:s hemsida.

"Kille med vinnarskalle"

 Capitals ville hitta en elitserieklubb åt Anton Gustafsson men ingen slog till. När säsongen i Sverige är över kan han återvända till Hershey. Gustafsson är med och slåss om en plats i vinterns JVM-lag som spelas i Kanada.

 - Jag hade Anton under två säsonger som tränare i Frölundas organisation, vi får förutom en duktig hockeyspelare också en kille med vinnarskalle, rätt attityd och inställning. Anton kommer naturligtvis tillbaka till Sverige för att utvecklas ytterligare och sedan återvända till Nordamerika, så jag tror vi kommer att få se en mycket hungrig spelare som visar framfötterna ordentligt, säger Borås tränare Jens Gustavsson i ett pressmeddelande.