Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Äntligen seger för Modo – vann efter en rysare

Äntligen fick Modo segerjubla igen. Foto: C More
Segermålet kom med bara sekunder kvar. Foto: C More

Efter sex raka förluster är Modo äntligen tillbaka på vinnarspåret.

Victor Öhman satte matchavgörande 2-1 hemma mot Vita Hästen – när det bara återstod elva sekunder av matchen.

Modo har haft det minst sagt kämpigt i hockeyallsvenskan. Inför dagens hemmamatch mot Vita Hästen hade man sex raka förluster i bagaget, med en blytung förlust mot Västerås tidigare under helgen.

Man var länge illa ute även i dagens match.

De två första perioderna löpte förbi utan att något av lagen lyckades spräcka nollan, trots att Modo hade 18 skott på mål i den första perioden.

Till slut var det gästerna som tog ledningen i matchen, när Kevin Elgestål tryckte in 1-0 på en retur.

Modo vann mot Vita Hästen i rysare

Med drygt sex minuter kvar på klockan kom dock svaret från Modo.

Magnus Häggström spelade fram Henrik Björklund, som satte den förlösande kvitteringen. Därefter fick hemmalaget förnyat med energi, och när matchen såg ut att gå mot förlängning låg Modo på stenhårt för att få till ett segermål.

Och det skulle komma.

Med endast elva sekunder kvar på klockan var Kalle Jellvert sist på pucken, som retfullt gled förbi Vita Hästen-målvakten Marcus Hellgren och in i målburen.

Dramat i slutsekunderna innebar att Modo till slut kunde ta hem vinsten i matchen. Det är lagets första sedan man vann med 3-0 mot Södertälje den 24 oktober, och betydde att de 2330 åskådarna som fanns på plats i Fjällräven Center – den näst sämsta publiknoteringen någonsin i arenan – till slut fick anledning att jubla.

Resultatet innebär även att Modo ligger kvar på sjunde plats i den hockeyallsvenska tabellen, och att Vita Hästen fortsatt behåller 13:e plats.