Bobby Ryan spelar till vardags i Anaheim Ducks. Foto: Pic-Agency
Bobby Ryan spelar till vardags i Anaheim Ducks. Foto: Pic-Agency

Ännu en NHL-spelare nära förstärka Mora

Publicerad

Mora tog en viktig seger mot Karlskrona, 4-1.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen jobbar klubben nu på att förstärka med ytterligare en NHL-spelare. Något som bekräftas av klubbdirektör Peter Hermodsson.

- Ja, vi tittar på det, men det är ingenting som är klart.

Mora har sedan tidigare förstärkt med NHL-spelaren Anze Kopitar.

Nu är laget på jakt efter ytterligare en lockout-förstärkning. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen jobbar man på Anaheims Bobby Ryan.

- Det är ingenting som är klart, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Men är det någonting som ni arbetar med?

- Ja, vi tittar på det.

En kan få gå...

Om Mora förstärker med Ryan innebär det dock att man samtidigt måste göra sig av med en spelare då man redan har två transatlanter i klubben, kanadensiska backarna Tyler Gotto och Prestin Ryan.

- Ja, det stämmer. Men eftersom det inte är någonting som är klart än kan jag inte kommentera det, säger Hermodsson.

...och Guttig tvingas lämna

En som däremot tvingas lämna är fransmannen Anthony Guttig, som inte anses hålla måttet.

- Det är inga hemligheter. Han hade en väldigt dålig förberedelse med en månads barmark. Det räcker inte när man kommer till en sån här liga, säger tränaren Patric Wener till dt.se.

Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag