Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ångar på och tar sin åttonde (!) seger i rad

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Björklöven har tappat sin första poäng i hockeyallsvenskan.

När laget ställdes mot Södertälje på hemmaplan tappade man en tvåmålsledning innan Oskar Steen avgjorde i förlängningen.

– Som det blev är vi väldigt glada att vinna matchen först och främst, säger tränaren Hans Wallson till Västerbottens-Kurriren.

Sju matcher hade Björklöven spelat i hockeyallsvenskan utan att ge motståndarna några poäng.

Och hemma mot Södertälje under söndagskvällen såg det ut att gå som det brukar göra när Björklöven spelar hösten 2020.

Zach Palmquist prickade krysset i den första perioden och William Eriksson drygade ut ledningn i den andra perioden. Men i den sista perioden såg Måns Lindbäck och Ludwig Blomstrand till att matchen slutade oavgjort med varsitt mål.

Omdiskuterat avgörande för Björklöven

13 sekunder in i förlängningen gjorde Oskar Steen ändå att två av poängen stannade i Umeå när han avgjorde matchen. Målet blev omdiskuterat och Södertäljes spelare ropade på offside innan det blev irriterat nere på isen. Nick Olesen åkte på game misconduct efter händelsen och det blev även irriterat mellan de båda lagen.

– Jag kan inte bedöma, jag är inte linjeman. Men jag hoppas att de har tagit rätt beslut, det utgår jag ifrån, säger Södertäljes tränare Nichlas Falk i C More efter matchen.

Björklöven leder nu hockeyallsvenskan på 23 poäng och har sju poäng mer än Almtuna på andraplatsen. Uppsalalaget har dessutom en match mer spelad.

Wallson: ”Det är starkt”

– Som det blev är vi väldigt glada att vinna matchen först och främst. Åtta raka, säger Björklövens tränare Hans Wallson till Västerbottens-Kurriren.

Han fortsätter sedan:

– Jag tycker första perioden är väldigt hafsig från båda lagen. Andra perioden styr vi rakt igenom. I sista får vi en del boxplay emot oss, det är lite synd att vi bjuder in SSK men återigen är det starkt att hitta en väg att vinna. Jag är nöjd med det, det är starkt att kunna vinna åtta raka matcher.

I kvällens andra match möttes Tingsryd och Västervik. Där drog Västervik det längsta strået på bortaplan och vann med 2-1.