Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅNFoto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN
 Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Foto: Lasse Näsström / Pic-Agency.Com / 15309 PIC-AGENCY SWEDEN ABFoto: Lasse Näsström / Pic-Agency.Com / 15309 PIC-AGENCY SWEDEN AB
 Foto: Lasse Näsström / Pic-Agency.Com / 15309 PIC-AGENCY SWEDEN AB

"Alla SHL-klubbar har hört av sig till honom"

Publicerad

LOS ANGELES. Han är bara 19 år, men Sveriges hetaste hockeyspelare just nu.

Frågan är var Jonathan Dahlén spelar nästa säsong.

NHL-laget Vancouver Canucks kommer att bjuda över honom till sitt träningsläger i september, men det kan också bli ännu en säsong i Sverige för Timråstjärnan.

- Alla SHL-klubbar har hört av sig, Men inget beslut kommer att tas förrän Jonathan har spelat färdigt J 20-slutspelet med Timrå, säger pappa Ulf.

På fredagskvällen slog Timrå med Jonathan Dahléns hjälp ut Brynäs och nu väntar kvartsfinal i SM-slutspelet.

Hans NHL-rättigheter ägs sedan några veckor tillbaka av Vancouver, som kom åt dem efter en trejd med Ottawa Senators där veteranforwarden Alex Burrows, 35, flyttade till Erik Karlssons klubb.

Så frågan är vilken tidsplan Canucks har för den unge forwardstalangen.

- Inga förhandlingar har ägt rum med Vancouver, Jonathan har bara haft några korta samtal med deras svenske pro scout Lasse Lindgren och hockeyboss i Vancouver, Trevor Linden som ringde och kort hälsade honom välkommen till klubben, berättar Uffe.

Känner Loui Eriksson sedan tidigare

Pappa Ulf har i samråd med Jonathan bestämt att han ska få avsluta hockeysäsongen i lugn och ro här hemma innan man sätter sig ner och diskuterar framtiden.

- För att han ska få koncentrera sig på hockeyn och Timrå har jag tagit alla samtal med SHL-klubbarna. Jonathan har ingen agent ännu, så det har varit mest praktiskt så, säger Uffe, som kan det mesta om NHL efter en lång karriär i Nordamerika med spel i New York Rangers, Minnesota, Dallas, San Jose, Chicago och Washington innan han jobbade som assisterande coach i Dallas under två säsonger, 2006-08.

 

LÄS MER: Dahlén sensationsellt trejdad från Ottawa: "Det är helt sjukt"

 

Hur reagerade ni när beskedet kom att Ottawa, som draftade Jonathan i den andra rundan 2016, hade trejdat hans rättigheter?

- Det var omtumlande när beskedet kom, men jag tror att det var en ganska bra trejd för honom personligen.

- Han känner ju Loui Eriksson sedan vi bodde i Dallas. I Vancouver finns ju också Daniel och Henrik Sedin samt Alexander Edler och Jacob Markström. Så det är många där, som kan hjälpa honom med acklimatiseringen så småningom.

Vad händer nästa säsong, kommer han att stanna i Timrå, spela i SHL eller i Vancouver?

- Det hänger lite i luften just nu. Vi tittar på vilka alternativ han har och kommer att vända på varenda sten innan han bestämmer sig. Han vet vad han har i Timrå, där han fått mycket istid i vinter vilket varit utvecklande.

Dahlén ringde själv till Timrå inför flytten

Kommer det att bli jobbigt att bestämma sig med tanke på att så många klubbar vill ha honom?

- Jonathan kommer i lugn och ro att sortera bland alternativen och sedan bestämma sig. Han är bra på det, det var han själv som ringde Timrå innan flytten dit och han var också i kontakt med Frölunda då.

Kan Timrå fortfarande vara ett alternativ nästa säsong?

- Visst, det handlar om att få en bärande roll i ett lag och i mitt tycke är en bra match i hockeyallsvenskan inte sämre än en dålig SHL-match. Så vi får se vad som händer.

Jonathan Dahlén har visat bra form så här i säsongens slutskede. Han gjorde fyra mål i onsdags när Timrå bortavann med 5-0 i Gävle och hade en assist i fredagskvällens returmöte hemma i Timrå, som slutade med en 5-2-seger.

Vilka motståndarna blir i kvartsfinalen avgörs på måndag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag