Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNFoto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
 Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

AIK:s målkung missar avgörande matchen

Publicerad

Här är AIK:s mardrömsbesked inför avgörandet.

Poängkungen Michael Lindqvist missar matchen mot Karlskoga på grund av sjukdom.

– Han har feber. Det är tråkigt förstås, säger sportchefen Anders Gozzi.

I kväll avgörs det vilket lag som får möta Rögle i kampen om en SHL-plats.

Karlskoga eller AIK.

Men gästerna får klara sig utan sin poängkung Michael Lindqvist, som har gjort nio poäng på sju matcher i kvalspelet.

22-åringen har drabbats av sjukdom precis innan det stora avgörandet.

– Ja, han har feber. Det är tråkigt förstås. Men nu får andra kliva fram, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.

Lindqvist gjorde två mål när AIK slog Karlskoga med 4-1 på Hovet i lördags.

Spelade matchen med feber

AIK har brottats med sjukdomar den senaste tiden och efter lördagens match berättade målvakten Gasper Kroselj att han spelade matchen med feber i kroppen. Dessutom var JVM-spelaren Fredrik Karlström sjuk och missade matchen.

När laget tränade lätt under söndagen fattades flera spelare. Men till kvällens match är det bara Michael Lindqvist som saknas, enligt sportchefen.

– I övrigt är alla med, säger Anders Gozzi.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag