Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK vann seriefinalen – men Melin missnöjd

Robin Kovacs efter sin avgörande straff
Foto: C More
Foto: C More

AIK drog längsta strået i seriefinalen mot Tingsryd med 4-3 efter straffar.

Robin Kovacs blev stor matchhjälte med två mål – och det avgörande målet på straffar som gav extrapoängen.

AIK-tränaren Roger Melin var dock mäkta irriterad på att domarna var för nitiska under matchen.

– Jag tycker att det är skittöntigt, säger Melin till C More.

Det blev så jämnt och tätt som många trodde i seriefinalen i hockeyallsvenskan på Hovet.

AIK satte i förarsätet under stora delar av matchen – men gästande Tingsryd kom tillbaka gång på gång. Och det var Robin Kovacs och Drew Paris som ägde huvudrollerna.

Marcus Jonsson gav hemmalaget ledningen när han tryckte in 1-0 framför målet i första perioden. Hannes Johansson kvitterade till 1-1 på liknande sätt kort därefter.

Innan perioden var över lade Robin Kovacs in 2-1 på straff när han lurade Johannes Jönsson åt fel håll.

Efter en mållös andra period kvitterade Drew Paris till 2-2 i powerplay. Robin Kovacs dunkade in 3-2 i powerplay – men Paris 3-3 ville inte vara sämre när han bombade in i powerplay.

"Är skittöntigt"

Straffarna blev desto mer dramatiska.

Tingsryds Eric Castonguay inledde med att skjuta i ribban – men såg ut att jubla och tro att pucken gick in i målet och ut. Reprisbilderna visade dock att pucken tog i ribban.

Till slut avgjorde Robin Kovacs för AIK – när han återigen lurade Jönsson och satte sin straff. Totalt: 4-3 till AIK – som också innebär serieledning på målskillnad.

Efter slutsignal var hemmatränaren Roger Melin dock mest irriterad på att domarna var för nitiska och tog för många utvisningar – åtta tvåminutare för hemmalaget och fem tvåminutare för gästerna.

– Det förstör hockeyn för det sänker tempot på matcherna och man inte får avgöra matcherna själv. Det är mycket, mycket roligare att inte spela med en massa powerplay, säger Melin till C More.

AIK släppte in två mål i boxplay.

– Jag vill se hockey som böljar fram och tillbaka med högt tempo och mycket intensitet. Det blev för mycket utvisningar i dag. Jag har lite svårt för det. Jag tycker att det är skittöntigt, fortsätter han.

"Extra go"

Han stod på sig efter matchen.

– Jag tycker det var väldigt mycket utvisningar som förstörde matchen. Vi tappade intensitet och det som är roligt att se på, tycker jag, när det är högt tempo och när det böljar. Det är mycket ge och ta och mycket kamp i en schyst match, att då ta så mycket utvisningar gillar jag inte alls.

Robin Kovacs var desto gladare – inte minst för de 7500 åskådarna som letat sig till Hovet.

– Det blir extra roligt när det är mycket folk på läktaren. Det ger oss ett extremt stort stöd. Vi får massa energi och blir mer peppade. Det ger oss extra go, säger han.

– Och självklart är det kul att göra hattrick. I dag var det jag som gjorde det och nästa gång är det någon annan.