Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK vann efter sent avgörande

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Mora kvitterade två gånger om. 

Men AIK åkte hem med segern. 

Max Lindholm blev stor matchhjälte när han avgjorde i den tredje perioden. 

AIK tog en tidig ledning när Daniel Torgersson men direkt därefter kvitterade Viktor Larsson i spel fem mot fyra, framspelad av Lukas Wernblom och Albin Grewe. 

I den andra perioden återtog bortalaget ledningen. Den här gången var det Christian Sandberg som pangade dit 2-1. Sandberg klev samtidigt upp som ensam fyra i alla tiders poängliga i hockeyallsvenskan. Nu har han gjort 289 poäng, en poäng mer än Conny Strömberg. 

Sandberg: ”Har en tydlig plan”

– Det är lite släppt från vår sida, men annars tycker jag att det är ganska jämnt. Det är spel fram och tillbaka. Vi kan bättre. Mitt mål var kanske lite flyt men jag var med på returen. Vi har en tydlig plan så nu gäller det att vi förhåller oss till den, säger Christian Sandberg som fyller 34 år i morgon lördag. 

I den sista perioden kvitterade Mora till 2-2 genom Måns Carlsson men med drygt tio minuter kvar satte Max Lindholm 3-2 med ett skott i krysset och säkrade segern för sitt AIK. 

Pettersson: När vi vinner kan jag tysta ner dem