Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK vände – efter stark upphämtning

Foto: TT NYHETSBYRÅN

AIK stod för en stark upphämtning mot Västervik.

Två mål på matchens avslutande minuter ledde till en straffseger för AIK. 

– Vi sliter extremt hårt, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist i C More. 

AIK - utan tränare Håkan Åhlund som sjukskrev sig under söndagen i båset - såg ut att gå mot en tredje raka förlust. Och Västerviks målvakt Daniel Marmenlind såg ut att hålla sin tredje nolla för säsongen. När klockan tickade in på de sista två minuterna av matchen hade bortalaget Västervik en 2-0-ledning.

AIK vann på straffar

Men med 1:16 kvar av den tredje perioden fick Marmenlind se sig överlistad då AIK:s Oscar Nord hittade nätmaskorna vilket gav AIK vittring.  

Underläge 2-1 och spel sex mot fem. Och det var inte slut där. När Anton Holm skickade in kvitteringspucken från nära håll återstod det 27 sekunder och matchen gick till förlängning. 

Efter en mållös förlängning väntade straffar. 

Där visade AIK kyla då först Nicklas Heinero och sedan Anton Holm överlistade Västervikmålvakten vilket innebar 3-2 till AIK. Extrapoängen gör att man nu endast är en poäng ifrån tiondeplatsen som innebär slutspel.  

– Vi sliter extremt hårt utan puck och killarna krigar för varandra. Jag tycker att vi visar karaktär hela vägen, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist till C More.