Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN
 Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

AIK utslaget – nu kan 18 stycken lämna

Publicerad

BIK Karlskoga blev för svåra.

I den tredje och avgörande matchen föll AIK med 2-3 efter en rysarförlängning.

Nu kan man drabbas av massflykt.

18 spelare sitter på utgående kontrakt och kan lämna klubben.

AIK inledde Hockeyallsvenskan i höstas med att rada upp förluster på löpande band, och laget återfanns då i den absoluta bottenstriden över en längre tid.

Efter jul kom dock ett rejält lyft för Stockholmsklubben, som i februari och mars knappt känt på hur det känns att lämna isen utan poäng adderade till kontot.

I slutspelsserien visade laget också styrka när man i den tredje perioden, i den sista matchen, sköt tre mål och tack vare det passerade Västerviks IK i tabellen.

Flera nyckelspelare kan lämna för SHL

Det svartvitgula segertåget nådde dock i kväll sin slutstation. BIK Karlskogas hemmaplansfördel vägde till slut för tungt för AIK, och samtidigt som värmlänningarna nu går vidare för att möta Rögle BK är säsongen över för AIK.

För sportchef Anders Gozzi börjar således jobbet att sätta sin trupp till kommande säsong - en trupp som i dagsläget bara innehåller sex spelare.

Den poängstarke Michael Lindqvist har efter sin fina säsong dragit till sig blickar från SHL, och kommer med största sannolikhet att spela där nästa säsong. Fredrik Karlström är klar för spel i Linköpings HC, något SportExpressens MrMadhawk avslöjade i januari.

Jonathan Andersson och Jesper Bratt kommer även de, med största sannolikhet, att återfinnas i SHL nästa säsong då de båda har spelat nog bra för att få SHL-lagens intresse.

Bland spelare med utgående kontrakt finns bland annat den rutinerade trion Emil Lundberg, Jonas Almtorp och Stefan Johansson.

Övriga spelare med utgående kontrakt är: Gasper Kroselj, Linus Lundin, Anton Cederholm, Jens Hellgren, Andreas Hjelm, Mads Larsen, Jacob Spångberg, Anders Eriksson, Jesper Frödén, Nicklas Heinerö, Daniel Olsson Trkulja och Joakim Thelin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag