SSK firar efter 4-3-målet. Foto: C MoreSSK firar efter 4-3-målet. Foto: C More
SSK firar efter 4-3-målet. Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

AIK tappade och föll mot Södertälje

Publicerad

AIK gick på en nit i slutspelsserien. 

De tappade ledningen och föll med 3-5 mot Södertälje. 

AIK inledde slutspelsserien med att ta en övertidsseger mot Almtuna och de hade ledningen med två poäng efter den första omgången. 

Men i den andra omgången gick det sämre. AIK hade ledningen med 2-1 efter den första perioden, men sen kom Lucas Carlsson i gång. Han kvitterade för Södertälje i den andra perioden och satte sedan 3-2 i mitten av tredje. 

Valkvare-Olsen blev matchvinnare

Matchen levde hela vägen in i mål. 

Anton Holm kvitterade för AIK men det var Södertälje som fick det sista ordet. Thomas Valkvare-Olsen sköt matchavgörande 4-3 i numerärt överläge med bara 1,5 minut kvar. 

Södertälje satte sedan 5-3 i öppen kasse. Samtidigt som AIK förlorade så vann både Oskarshamn och Björklöven sina matcher. De har nu sex poäng vardera medan AIK står kvar på fem poäng. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag