Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-talangen stekhet – succé igen i nya segern

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Het, hetare, Max Lindholm. 

AIK:s 21-åriga målkung hade på nytt uppvisning när Tingsryd besegrades med 3-1. 

Han är nu uppe i sju mål på de senaste fyra senaste matcherna.  

Väldigt ung gjorde Max Lindholm debut i AIK säsongen 2015/16. Han matchades försiktigt in och tog förra säsongen en ordinarie plats i Stockholmslaget. 

På sina 51 matcher stod han för fem mål och 16 poäng totalt, en notering han är på god väg att överträffa redan nu. Inför matchen mot Pantern i onsdags förra veckan stod han på tre gjorda mål - sen exploderade han. 

Han gjorde ett i 4-0-segern mot Pantern och mot Almtuna blev det ett hattrick i 5-2-segern. 

– Jag tycker att jag har haft lite stolpe ut innan, men mot Almtuna gick det mesta in. Ett hattrick har jag inte gjort sedan J18-tiden, så det var skönt, sa han efter matchen. 

AIK-talangens galna målfacit

Han var inte klar där. 

Ganska långt därifrån. 

I förlusten mot formstarka Västerås senast gjorde han AIK:s enda mål och i bortamatchen mot Tingsryd på onsdagskvällen så var det på nytt Lindholm som var hetast framför motståndarkassen. 

Fredrik Karlström öppnade målskyttet för gästande AIK i den första perioden. Sen gjorde Lindholm 2-0 början av andra och han satte sitt andra för aftonen i numerärt överläge i början på tredje perioden. 

Tingsryd tröstmålade, men tabelljumbon kom aldrig riktigt nära att hota AIK som fortsätter att  jaga IK Oskarshamn i toppen. Lindholm står nu på tio gjorda mål den här säsongen, tre fler än Anton Holm på andraplats i AIK:s interna skytteliga.