Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK-talangen stekhet – succé igen i nya segern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Het, hetare, Max Lindholm. 

AIK:s 21-åriga målkung hade på nytt uppvisning när Tingsryd besegrades med 3-1. 

Han är nu uppe i sju mål på de senaste fyra senaste matcherna.  

Väldigt ung gjorde Max Lindholm debut i AIK säsongen 2015/16. Han matchades försiktigt in och tog förra säsongen en ordinarie plats i Stockholmslaget. 

På sina 51 matcher stod han för fem mål och 16 poäng totalt, en notering han är på god väg att överträffa redan nu. Inför matchen mot Pantern i onsdags förra veckan stod han på tre gjorda mål - sen exploderade han. 

Han gjorde ett i 4-0-segern mot Pantern och mot Almtuna blev det ett hattrick i 5-2-segern. 

– Jag tycker att jag har haft lite stolpe ut innan, men mot Almtuna gick det mesta in. Ett hattrick har jag inte gjort sedan J18-tiden, så det var skönt, sa han efter matchen. 

AIK-talangens galna målfacit

Han var inte klar där. 

Ganska långt därifrån. 

I förlusten mot formstarka Västerås senast gjorde han AIK:s enda mål och i bortamatchen mot Tingsryd på onsdagskvällen så var det på nytt Lindholm som var hetast framför motståndarkassen. 

Fredrik Karlström öppnade målskyttet för gästande AIK i den första perioden. Sen gjorde Lindholm 2-0 början av andra och han satte sitt andra för aftonen i numerärt överläge i början på tredje perioden. 

Tingsryd tröstmålade, men tabelljumbon kom aldrig riktigt nära att hota AIK som fortsätter att  jaga IK Oskarshamn i toppen. Lindholm står nu på tio gjorda mål den här säsongen, tre fler än Anton Holm på andraplats i AIK:s interna skytteliga.