Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK siktar på publik- rekord trots förbudet

Seger för AIK i sista omgången
AIK säljer fiktiva biljetter till kommande kvalmatch.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ingen publik på läktarna på Hovet.

Då tar AIK till ett nytt grepp och säljer fiktiva biljetter.

Nu hoppas hockeyklubben slå det gamla publikrekordet på 17 098 åskådare från 1962.

”Tomma läktare är inget hinder – mot publikrekord!”, skriver klubben på sin hemsida.

AIK Hockey har haft en blytung säsong och slutade sist i hockeyallsvenskan.

Klubben har dessutom hunnit med att sparka två huvudtränare (Jussi Salo och Bobo Simensen) innan Roger Melin tog över laget i slutet av säsongen. 

AIK förbereder sig just nu för att försvara sin plats i hockeyallsvenskan genom kvalserien, där Kristandstad, Väsby samt vinnarna mellan Vimmerby-Hudiksvall, Tranås-Mariestad och Visby/Roma-Troja/Ljungby väntar.

Måste spela inför tomma läktare

I onsdags beslutade regeringen, efter begäran från Folkhälsomyndigheten, att stoppa evenemang med fler än 500 personer på grund av coronavirusets spridning i Sverige.

Tomma läktare skulle innebära en rejäl ekonomisk smäll för klubbarna – och framför allt AIK – som kämpat med sin ekonomi under flera år.

Klubben beslutade på torsdagskvällen att börja sälja fiktiva biljetter via Swish till första kvalmatchen för 50 kronor. Målet är att slå AIK:s tidigare publikrekord på 17 098 åskådare som sattes den 21 januari 1962 i SM-serien mot Djurgården.

Säljer ”biljetter” i rasande tempo

Och hittills har det varit en stor succé.

På sociala medier uppmanar supportrar varandra att vara med och slå rekordet och ”biljetterna” säljer som smör. På fredagseftermiddagen hade det redan sålts över 6300.

Fotnot: Inget beslut är taget huruvida matcherna i kvalserien kommer att spelas eller inte på grund av coronavirusets spridning i Sverige.

https://twitter.com/AIKishockey/status/1238415776111120384