Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK-profilen öppnar för att stanna i laget

Foto: Roger Vikström

Assisterande coachen Mats Lindgren och knäopererade forwarden Oscar Steen är båda intresserade av att fortsätta i AIK.

Men deras framtid är oklar.

– Det är säkert flera som är med i beslutet om vilka som ska träna AIK, säger Lindgren.

– Vi får se hur det ser ut när jag blir frisk och vad AIK, säger Steen.

AIK ramlade ur SHL och sportchefen Daniel Rudslätt håller på att bygga ett nytt lag från grunden inför starten av hockeyallsvenskan.

Målvaktssidan är den lagdel som är klar och där blir Robin Rahm och Alexander Hamberg de som konkurrerar om förstaspaden.

Lindgren kontraktslös

Men fortfarande återstår att lösa tränarbiten. Under de senaste två säsongerna har den förre NHL- och OS-spelaren Mats Lindgren varit assisterande tränare i AIK, men nu har hans kontrakt gått ut.

– Vi har inte pratat mer än ett par gånger. Det har varit ganska mycket efter säsongen med det ekonomiska och de bygger ett nytt lag och letar trots allt huvudtränare, säger Lindgren, som var fem säsonger i Skellefteå innan han kom till AIK.

39-årige Lindgren skulle vara redo för ett jobb som huvudtränare.

– Ja, det tror jag. Man har skaffat sig rätt mycket erfarenhet under de här sju åren i SHL, säger han.

"Turbulenta år"

– Man känner att man gjorde absolut det man kunde under de turbulenta åren som var. Där kunde man inte göra så mycket mer, tycker jag själv. Sen har jag blivit AIK:are ganska ordentligt den här tiden. Det är klart man fortfarande lever och brinner för AIK, som under Lindgrens två år haft Per-Erik Johnsson, Anders Eldebrink, Rikard Franzén och Daniel Rudslätt som huvudtränare, samt Anders Hultin, Mats Bäcklin och Mattias Norström som assisterande.

– Ja, precis. Det är jobbigt, naturligtvis. När man jobbar så tätt med de andra tränarna. Det har varit tufft, säger Lindgren.

– Samtidigt är det en del av businessen. Det vet man. Det är resultatbaserat. Och det har varit två år som varit tunga och då måste man göra förändringar på spelar- och ledarsidan.

För rutinerade forwarden Oscar Steen, 31, slutade säsongen med en knäskada. Steen opererade ena korsbandet den 30 april och blir minst borta till månadssiftet oktober-november.

– Det viktigaste för mig är att det blir bra så att jag kan fortsätta att spela och det ska inte vara några problem efter en sådan här korsbandsoperation, säger Steen.

Bara tre var bättre

Han gjorde 24 poäng i SHL och var AIK:s fjärde bästa poänggörare.

Steen har AIK som förstaval inför kommande säsong.

– Jag har pratat med Rudslätt och kommit fram till att det är bättre att avvakta och se när man vet att man är borta så länge, säger han om sin framtid.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!