Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-målvakten sjukskriven – klubben värvar ersättare

AIK föll i sin senaste match med 0-5 mot Södertälje.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

AIK:s målvakt Johannes Jönsson sjukskriver sig tills vidare på grund av personliga omständigheter. 

Så nu lånar AIK in den finländska målvakten Mika Järvinen.

”AIK Hockey önskar Johannes Jönsson ett snabbt tillfrisknande”, skriver klubben på sin hemsida

30-åriga Johannes Jönsson kom från SHL-spel med Karlskrona till hockeyallsvenskan och AIK förra säsongen. Då blev det bara 13 matcher, men den här säsongen har Jönsson var given förstamålvakt i ett AIK som har det tufft och ligger sist i tabellen. 

Men nu tar Jönsson en paus från ishockeyn. AIK meddelar på sin hemsida att Jönsson är sjukskriven tills vidare på grund av personliga omständigheter. 

Jönsson sjukskriven - AIK lånar in målvakt

De ger inte någon prognos för när Jönsson väntas vara tillbaka, men AIK skriver ”Johannes Jönsson blir borta en länge tid” på sin hemsida. 

Därför lånar de nu in Mika Järvinen från Vaasan Sport i den finska ligan. 

– Med den rådande situationen är vi tvungna att ta in en målvakt och vi har valt att låna Mika Järvinen för resten av säsongen. Ett avtal vi har möjlighet att bryta efter två veckor om vi så önskar, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida

– Vi får in en erfaren målvakt med flera år bakom sig i finska Liiga. Mika är en mindre målvakt som är kvick i sidled och lever på sin reaktionsförmåga och bra spelsinne.