Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK föll mot Mora: ”Det är under all kritik”

Jesper Lindgren om att vara tillbaka i Björklöven: ”Betyder jättemycket”
Anton Blomqvis.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Mora tog emot AIK som sist körde över Björklöven med 4-0. 

Men det lyckades inte AIK bygga vidare på i nästa match.

Det blev en knapp seger för hemmalaget från Dalarna (3-2) som vann skottstatistiken med 46-25.

– Det är under all kritik, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist till C More efter matchen.

Mora tog emot AIK under onsdagskvällen. Det var en stor utspelning över två perioder. Axel Sundberg och Måns Carlsson gjorde varsitt mål i första och andra perioden och efter två perioder stod det 30-9 i skott på mål i protokollet. Men det var inte 2-0, längre.

Effektivt AIK räckte inte hela vägen

Med AIK:s sista skott för perioden reducerade Richard Gynge. Men ”Gnaget” skulle inte lyckas hålla den ställningen länge. Redan i inledningen av tredje perioden tryckte Mora in 3-1, men AIK gav inte upp. Albert Lyckåsen smällde in ett skott via ribban och fick därmed liv i matchen igen. 

AIK hade vänt underläge till seger i premiären mot Modo och var de sista tio minuterna av matchen mot Mora försökte man få till en kvittering.

Men även om det blev match mot slutet av sista perioden, så lyckas inte AIK ta poäng i matchen.

Fiaskot – endast fyra poäng på fyra matcher

Björklöven var som sagt AIK:s senaste motståndare, och Umeå-klubben åkte i den matchen på en fyramålsförlust. Under onsdagen kom ännu en förlust och nu har Björklöven endast spelat in fyra poäng på fyra matcher.

Almtuna tog ledningen fyra minuter in i matchen genom Jacob Svensson. Det dröjde mer än 40 minuter innan Viktor Hertzberg utökade ledningen för gästerna. Björklöven gjorde match av det hela med nio minuter kvar att spela men Björklöven kammade noll poäng för andra matchen i rad.