Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

17-åringen slog till i AIK:s seger

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lukas Macklin gjorde 1-0.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det vankades ett stekhett derby mellan Södertälje och AIK i Scaniarinken. 

Och matchen levde onekligen upp till förväntningarna.

Matchen bjöd på en hel del dramatik - som AIK till slut gick segrande ur.

– Vi jobbar för varandra i dag och gör skitjobbet där ute, säger Erik Nyström til C More.

AIK åkte till Scaniarinken för att ställas mot Södertälje med en ruggig form. Gnaget hade fyra vinster på de fem senaste matcherna och var segervissa inför matchen.

Fick föras till sjukhus

Derbyt bjöd också på en hel del känslor och dramatik. Spelarna visade prov på heta känslor vid flera dueller, och en av duellerna resulterade till och med i en skada på Södertäljes Victor Andersson. Skadan han ådrog var så pass allvarlig att han fick föras till sjukhus.

Den första perioden förblev mållös och det var först i den andra perioden som det blev nätrassel. AIK:s 17-årige talang Lukas Macklin tog vara på en kontring på bästa sätt och sköt in 1-0 till AIK i målvaktens första kryss.

Pressad tredje period

En stund senare var det dags för 2-0 till AIK. Ludvig Claesson höll sig påpassligt framme och styrde in ett skott i mål. Därmed hade AIK ett gyllene läge inför avslutande tredje perioden.

Men Södertälje tog sig in i matchen igen efter att Thomas Valkvae-Olsen tagit sig förbi två AIK-försvarare, och tryckte in 2-1. Men trots att Södertälje länge hade momentum under den tredje perioden lyckades man aldrig kvittera.

I stället kunde AIK ta vara på ett läge och sätta 3-1. Erik Nyström fick en fri yta till vänster och kunde stöta in sitt första mål för kvällen i öppen kasse, därmed var segern säkrad för AIK.

Det blev också slutresultatet och AIK tog därmed en viktig seger.

Erik Nyström:

– Det var riktigt skönt. Vi jobbar för varandra i dag och gör skitjobbet där ute, det är avgörande eftersom att det var riktigt tajt, säger Nyström till C More.

– Jag har landat i att vi har en bra lagkänsla i AIK och jobbar för varandra. Vi känns starka. Det är många matcher som är tajta, då är det viktigt att vi jobbar för varandra.