Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åring hjälte i tuffa bottenstridsmatchen

AIK vann mot Kristianstad.
Jesper Vikman stoppade 33 av 34 skott.

Den överlägsna jumbon AIK mötte nästjumbon Kristianstad.

Då klev en 17-årig målvaktsdebutant fram som en gigant – och såg till att göra läget svårare för Kristianstad att slippa kval till division 1.

Segern för AIK gör att Skånelaget dras med ned mot en kvalfylld vår. Men sättet det skedde på hade nog inte många väntat sig.

Stor hjälte blev nämligen 17-årige målvaktsdebutanten Jesper Vikman som stoppade 33 av 34 skott.

Medan AIK i praktiken redan är klart för kvalspel har Kristianstad hoppet kvar om att slippa. En seger hemma mot AIK hade hjälpt laget, men i stället tog jumbon kommandot.

John Henrion och Carl Wassenius såg till att AIK gick fram till 2–0 i mittperioden innan Riley Bourbonnais reducerade. I sista perioden bombade hemmalaget Vikman med 15 skott, men 17-åringen, som gjorde sin allsvenska debut, höll tätt.

”En tuff förlust”

I stället kunde Jacob Dahlström sätta 3–1 i tom kasse.

– Det här var en tuff förlust. Vi har haft studsarna med oss i de två senaste matcherna, men det hade vi inte i dag, säger KIK-tränaren Mikael Gath till Kristianstadsbladet.

AIK har med tio omgångar kvar 17 poäng upp till kvalstrecket medan Kristianstad är fyra poäng bakom Almtuna, närmast ovanför kvalstrecket.

Härnäst väntar mötet med Västervik, som ligger bara två placeringar ovanför. Den matchen spelas på onsdag. 

– Den är superviktig. Vi måste börja plocka poäng nu, säger Gath till tidningen.