Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockey-Sverige skrattar åt Crowns

Leif R Carlsson och Anders Svensson presenterade nya KHL-laget Crowns.Foto: Ludvig Holmberg.
Niklas Jihde, hockey-expert i Viasat.Foto: Sven Lindwall
DNS:s hockeyexpert Valentina Lizana Wallner.
C More-experten Petter Rönnqvist.Foto: Magnus Selander

Det nybildade svenska KHL-laget Crowns bjöd på en synnerligen märklig första presskonferens.

Stora delar av hockey-Sverige följde presskonferensen – och många skakade på huvudet åt showen.

"Detta var lite som Paradise Hotel. Extremt jobbigt att kolla på men man kollar ändå", skriver forne landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner på Twitter.

"Jag checkar ut. Pallar inte mer", skriver C More-experten Petter Rönnqvist.

Tror du att KHL-laget Crowns är på riktigt?

Initiativtagare till det så omskrivna svenska KHL-projektet är två före detta elitspelare: Anders Svensson och Leif R Carlsson. Laget, som har fått namnet Crowns, ska enligt männen bakom spela sin första bortamatch den 20 augusti, med den första hemmamatchen den 10 september mot CSKA.

Men presskonferensen som hölls i dag på Bosön skapade fler frågetecken än den rätade ut. Bland annat hävdade Leif R Carlsson att Bengt-Åke Gustafsson var aktuell att leda det nya KHL-laget, men hade inget klart besked i frågan. Samtidigt var man öppna med att Gustafsson var andraval bakom Pär Mårts – som hade tackat nej till förmån för ett "blufferbjudande" från ett annat KHL-lag. Man hävdade även att Svenska ishockeyförbundet var "taskiga". Crowns meddelade också att man har anställt en tonåring som ansvarig.

"Jag pallar inte mer"

Den bisarra presskonferensen blev snabbt en snackis bland de hockeyfrälsta på Twitter. Och de allra flesta medgav att deras skepsis för projektet bara ökat av showen.

"Detta var lite som Paradise Hotel. Extremt jobbigt att kolla på men man kollar ändå", skriver forne landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner på Twitter.

"Jag checkar ut. Pallar inte mer", skriver C More-experten Petter Rönnqvist, som också antydde med en omröstning att Crowns var "lika surrealistiskt som Miljöpartiet".

Rögle-spelaren Simon Olsson:

"Den här presskonferensen öppnar dörrar för spelare som mig att styra PP i KHL, lär ju inte va så många stjärnor sugna efter detta!".

"Sett bättre på mellanstadiet"

Forne SVT-profilen Jonas Karlsson var kanske allra mest utsökt elak i sin sågning av Crowns presshantering.

"Det pågår just nu en lika komisk som förvirrad presskonferens om den svenska satsningen på ett lag i KHL. Utomordentlig underhållning", skriver Karlsson.

"Vill minnas att vi hade mer strukturerade och genomarbetade muntliga framställningar på mellanstadiet. Nåväl. Hoppas de spelar bättre hockey."

Viasat-programledaren Niklas Jihde var lite mer försonligt inställd till tillställningen.

"De skapar intresse iaf", skriver Jihde.

KHL kommer med svar

När SportExpressen.se når en presskvinna för KHL, som inte vill gå ut med sitt namn, meddelar hon att KHL kommer att gå ut med en skriftlig kommentar inom kort, och att man inte tänker svara på några frågor innan dess.

Men bara en fråga som alla hockeyintresserade i Sverige undrar nu: Var presskonferensen ett skämt eller var den på riktigt?

– Vill du att jag ska kommentera det som hände på presskonferensen? Det tänker jag absolut inte att göra, säger taleskvinnan för KHL, och fortsätter:

– Eller vill du ha en kommentar på möjligheten att det blir ett svenskt KHL-lag? Då får du vänta. Jag vet inte vad som händer nu.