Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockey: Lekfullt när Luleå mötte All Star-laget

Årets All Star-match i ishockey var den första i ordningen där det ena
laget var ett klubblag.
I år var Luleå Hockey värdar för matchen och som vanligt bjöd spelarna på öppet och fantasifullt spel.
Det var ofta en passning för mycket istället för skott, men det ska till spelarnas fördel sägas att matchen höll ett ganska högt tempo. - Det är ofta lägre tempo i dessa matcher, men idag satte Luleå upp farten och det höjde hela matchen, säger Niklas Wikegård coach i All Star-laget. Matchen började med att lagen bytte chanser med varandra, men behållningen i matchen bjöd Luleås Kamil Brabanec på. I slutet av perioden, vid ställningen 2-2, kom Brabanec fri och grundlurade Stefan Liv i All Star-kassen med en ''Foppa''-fint. Den andra perioden började med att Johan Davidsson inledde målskyttet. Davidsson värdefullast Davidsson var i fokus på mer än ett sätt. Elitserieveteranen passade på att fylla 25 år och han fick en present efter matchen. - Jag är stolt över utmärkelsen, men jag är också stolt över att jag fick spela denna match, säger han efter att han fått priset som den mest värdefulla spelaren i matchen. Att matchen var av vänskapskaraktär visade väl om inte annat antalet närkamper. Spelarna lämnade utrymme för varandra och tillät motståndarna att göra det där lilla extra. Broderligt lämnade Luleå, efter att ha varit i ledningen efter den första perioden, över ledningen till All Star-laget. Oavgjort Lagen turades om att göra målen och matchen slutade helt logiskt oavgjort, 5-5 (2-3, 3-1, 0-1), efter att Luleås kapten, Roger Åkerström, fastställt slutresultatet med tredje periodens enda mål. - Som match ger den väl inte så mycket för oss, men det viktiga med dessa matcher är att blickarna riktas mot oss här i Luleå. Sedan så har unga spelare här i Luleå fått chansen att träffa många elitseriestjärnor det är också viktigt. Poängbäst i matchen blev Luleås Hans Huczkowski med ett mål och två assist. I övrigt lär nog de flesta minnas matchen för alla dragningar och snygga passningar. Eller som All Star-coachen Niklas Wikegård sade efter matchen. - Det här var första gången för mig, men jag hoppas verkligen att det inte var sista. Det var riktigt, riktigt roligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.