Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Heta försäsongsturneringen sänds på SportExpressen

Färjestad är ett av de deltagande lagen i Strömstad Hockey Classic.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Leksand, Frölunda och Färjestad deltar i cupen.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

SportExpressen storsatsar på hockeyns försäsong – och nu står det klart att glödheta turneringen Strömstad Hockey Classic direktsänds.

Med start 18:e augusti kan du se SHL-lagen Frölunda, Leksand och Färjestad göra upp.

– Väldigt roligt att vi fått sändningsrättigheterna till turneringen i Strömstad. Den känns som de första matcherna med lite mer riktiga känslor, säger SportExpressens Johan Svensson som kommer att medverka i sändningarna.

Nu står det klart att försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic, precis som i fjol, kommer att sändas av Expressen.

Du som är Premium-kund kan se samtliga matcher från turneringen som även sänds på SportExpressen Play.

– Strömstad Hockey Classic är Sveriges hetaste försäsongsturnering, som alltid hyllas av de deltagande lagen. Därför är vi extra stolta att vi återigen har ett samarbete med Daniel Olofsson och gänget bakom cupen, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Turneringen spelas 18-20 augusti och lagen som deltar är Frölunda, Leksand och Färjestad.

I sändningarna kommer SportExpressens hockeyprofiler Johan Svensson, Adam Johansson och Johanna Dahlén att medverka.

– Väldigt roligt att vi fått sändningsrättigheterna till turneringen i Strömstad. Den känns som de första matcherna med lite mer riktiga känslor. Det är en turnering som lagen och fansen verkligen vill vinna, då den är så välordnad, säger Johan Svensson.

Han fortsätter:

– Det är tre klassiska lag, med en kunnig och bra fanskara, som uppskattar nördigheten i sändningarna. Dessutom är Färjestad med sin storsatsning, Frölunda som bubblar av revansch och med lite mer offensiv satsning och ett Leksand som tog gigantiska kliv förra säsongen, väldigt attraktiva att sända. Folk är nyfikna på de här lagen.

”Grymma lag att se på”

Arrangören Daniel Olofsson ser fram emot årets upplaga.

– Det är tre jättepopulära lag som kommer och alla vill nog sätta standarden direkt. Det är grymma lag att se på så man borde verkligen ta chansen, säger han.

– Det är åttonde året vi kör och det hade varit kul att få in lite publik, men som det ser ut just nu vet vi inte riktigt hur många så vi kan inte släppa några biljetter ännu. Men det ska bli spännande att se lagen, alla tre satsar ju stenhårt.

Samtliga matcher kommer sändas för dig som är Premiumkund på Expressen.se.

Alla matcher går även att se på SportExpressen Play där det både går att teckna ett månadsabonnemang för 299 kronor samt köpa matcherna som PPV för 139 kronor.

På SportExpressen Play ser du även fotbollsligorna Ettan och Elitettan samt SSL, högsta innebandyligan för både damer och herrar, under året.

Resten av försäsongsmatcherna i hockey som kommer att sändas kommer att presenteras inom kort.


Så spelas Strömstad Hockey Classic

18/8 Frölunda-Leksand 

19/8 Färjestad-Frölunda 

20/8 Leksand-Färjestad

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.