Henrik Zetterberg bäst - i hela Schweiz

Publicerad

Henrik Zetterberg spelade i Zug under NHL-lockouten.

Och som tack för sina insatser har han nu utsetts till säsongens mest värdefulla spelare i Schweiz.

Det är de schweiziska tidningarna Tages-Anzeiger och Tribune de Genève som pratat med tränarna och lagkaptenerna för de tolv klubbarna i den schweiziska ligan.

Och på frågan vem den mest värdefulla spelaren är har flest röster (7) fallit på Detroitstjärnan Henrik Zetterberg, 32, som under NHL-lockouten gjorde stor succé i Zug.

Vann före lagkamrat

Zetterberg fick titeln MVP just före Detroit- och Zugkamraten Damien Brunner, som fick en röst färre.

Brunner blev i sin tur utsedd till bäste forward före Zetterberg.

Chicagos Patrick Kane, som spelade för Biel under lockouten, fick tre röster och blev den tredje mest värdefulla spelaren.

Henrik Zetterberg spelade 23 matcher för Zug och gjorde då 32 poäng (16 mål, 16 assist).

Omark vann poängligan

Linus Omark, även han i Zug, vann poängligan i Schweiz den här säsongen. Omark gjorde 69 poäng (17 mål, 52 assist) på 48 matcher.

När tränare och lagkaptener i Schweiz utsåg ett All Star-lag (utan NHL-spelare) fick Linus Omark en av forwardsplatserna.

Övriga i All Star-laget: Benjamin Conz, mv (Fribourg-Gottéron), Mathias Seger, b (Zürich), Goran Bezina (Genève-Servette), Glen Metropolit, f (Lugano) och Byron Ritchie, f (Bern).

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag