Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henrik Lundqvists beslut för familjen

Så avgörs NHL - trots fler lag
Henrik Lundqvist.Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN
Henrik med frun Therese.Foto: JAMES GOULEY/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES GOULEY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Allt är fortfarande oklart. 

Men om NHL kommer i gång i sommar har New York Rangers svenske målvakt Henrik Lundqvist tagit ett beslut:

– Familjen kommer bli kvar i Sverige, säger han till Hockeysverige.se

I förra veckan meddelade NHL att tanken är att årets reguljära ligasäsong är över på grund av corona-pandemin. Och att man i stället satsar på ett speciellt slutspelsformat i sommar. 24 lag gör upp om Stanley Cup, där åtta lag är direktkvalificerade till åttondelsfinal, och övriga 16 inleder en bäst av fem i sextondelsfinal.

Det är dock ännu osäkert om slutspelet kommer bli av överhuvudtaget – men om det blir det så har New York Rangers Henrik Lundqvist, som just nu befinner sig hemma i Sverige, och hans familj tagit ett beslut:

– Blir det spel i sommar kommer jag åka tillbaka själv. Familjen kommer bli kvar i Sverige. Klart att det kommer bli väldigt annorlunda att vara där och ifrån familjen, säger Lundqvist till Hockeysverige.se

– Sommarlovet börjar snart för barnen så de blir kvar i Sverige. Så har det alltid varit under mina 15 år där borta. Där är fokuset fortfarande. Sedan vet vi fortfarande inte när vi kommer spela eller hur länge vi spelar. Tanken är fortfarande att de kommer över någon gång i augusti oavsett hur vår säsong ser ut.

New York, där Lundqvist och hans familj bor, är ett av de områden i USA som drabbats allra hårdats av covid-19. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.