Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henkes starka ord – efter upptäckten

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Lundqvist kommer inte att spela med Washington Capitals nästa säsong – ett upptäckt hjärtfel stoppar honom. 

I ett inlägg på sociala medier berättar NHL-stjärnan känslosamt om beslutet. 

”Veckans besked är väldigt svårt att ta in, men efter att ha fått sista testresultatet så visste vi att det här var det enda alternativet”, säger 38-åringen. 

Efter 15 säsonger i New York Rangers skrev Henrik Lundqvist på för Washington Capitals. Tanken var att han skulle konkurrera om förstaplatsen tillsammans med Ilia Samsonov.

Men så blir det inte. 

Den svenske stjärnmålvakten skriver på Twitter att han kommer att inte kunna spela med Capitals nästa säsong. Detta på grund av ett hjärtfel.

”Var det enda alternativet”

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att meddela att jag inte kommer kunna spela med Capitals kommande säsong. Efter många veckors diskussion med läkare och specialister runtom i landet så sätter ett hjärtfel stopp. Riskerna om jag spelar är för höga. Jag kommer tillbringa de kommande månaderna med att tänka ut det bästa av situationen”, skriver Lundqvist och fortsätter: 

”De senaste två månaderna har jag varit inspirerad för chansen att få spela i Washington och en del av laget. Jag har tillbringat varje dag för att förbereda mig inför kommande säsong. Veckans besked är väldigt svårt att ta in, men efter att ha fått sista testresultatet så visste vi att det här var det enda alternativet”. 

”Jag vill tacka Washington Capitals organisation för att de inte bara gav mig möjligheten, men också för att de har stöttat mig under den här svåra utmaningen. Jag kommer att tillbringa de kommande veckorna tillsammans med min familj och jag kommer återkomma om vad som kommer hända härnäst”, avslutar svenske NHL-stjärnan.

Köptes ut av Rangers

Washington Capitals lade upp en video på sin stjärnmålvakt där han hälsar till alla Caps-supportrar. 

– I dag är det en tuff och känslosam dag för mig. Vi kom fram till att det här var det bästa alternativet. Jag vill tacka organisationen som har stått bakom mig hela tiden och jag vill önska mina lagkamrater lycka till inför säsongen. Tack.

Det var i oktober som det stod klart att New York Rangers köper ut 38-åringen från sitt kontrakt, som han hade i ett år till. ”The King” var redan då tydlig med att han fortfarande vill spela kvar i NHL. Efter många turer skrev han på i Washington Capitals. 

Henrik Lundqvist är annars en ikon i New York Rangers. ”The King” har flest vinster av en Rangers-målvakt och han har dessutom hållit nollan flest gånger av en Rangers-målvakt. 2014 nådde han Stanley Cup-final men förlorade med 4-1 i matcher mot Los Angels Kings. Totalt har det blivit 887 NHL-matcher under de 15 åren han har varit i USA. 

38-åringen har även levererat i Tre Kronor, med bland annat OS-guld 2006 och VM-guld 2017. Totalt har det blivit 74 matcher med Sverige. Han har även två SM-guld med Frölunda. 

https://twitter.com/hlundqvist35/status/1339631911627608064

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.