Carl Hagelin. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USACarl Hagelin. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Carl Hagelin. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Henrik Lundqvist. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENHenrik Lundqvist. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Henrik Lundqvist. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Henkes hyllning – efter NHL-svenskens bröllop

Publicerad

Carl Hagelin har gift sig.

Efter bröllopet hyllas den svenske NHL-stjärnan av Henrik Lundqvist för sina danssteg – och uppmärksammas för ett annorlunda val bara timmar innan vigseln.

För bara några veckor sedan vann han Stanley Cup med Pittsburgh Penguins. Nu har Carl Hagelin, som farit runt mellan olika klubbar de senaste åren i NHL, krönt sommaren med ytterligare en glädjefylld händelse – nämligen ett bröllop.

På lördagen gifte Hagelin sig med fästmön Erika Uebel. Tidigare har Hagelin hyllat Euebel – och lyft fram henne som en del i hans framgångar på isen.

– Utan henne hade kanske inte många av mina framgångar varit en del av mitt liv. Jag är lyckligt lottad, sa Hagelin till Hockeysverige så sent som i maj.

På gästlistan till lördagens bröllop återfanns mängder av spännande namn, för den som är bekant med hockeyvärlden.

Henrik Lundqvist hyllar Carl Hagelin efter bröllopet

New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist lade upp en bild från bröllopet, där han berömmer Hagelin för hans dans under kvällen. På bilden syns även Erik Karlsson och Mats Zuccarello, som "Henke" utnämner till kvällens näst bäste dansare.

https://www.instagram.com/p/BWmrS_JngM6/?taken-by=hank30nyr

Också Zuccarello själv grattar Hagelin till giftermålet på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BWkjJr0AJHQ/?taken-by=matszuccarello

Carl Hagelin med oväntad bild innan bröllopet

Samtidigt som den 28-årige Pittsburgh-stjärnans fans skickar mängder av gratulationer på sociala meder – har de samtidigt uppmärksammat honom för en bild som vännen Kristofer Hedlund lade upp – på något som utspelar sig innan bröllopet.

Bara fyra timmar innan vigseln bestämde sig nämligen Hagelin för att genomföra ett fyspass, och på ett Hedlunds bild tränar han med ett par kettlebelts. 

"Mäktigt", skriver Belgrad-proffset Daniel Despotovic till bilden.

https://twitter.com/KoffeHedlund/status/886139094048419841
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag