Hayes attack på finländaren "Borde be laget om ursäkt"

Publicerad

USA åkte på en tung 0-2-förlust mot Finland och är ute ur VM.  

Och de förlorade dessutom disciplninen under matchens gång. 

I den tredje perioden tappade Kevin Hayes huvudet och slog till Mika Pyörälä över benen. 

– Han borde be hela laget om ursäkt, säger C More:s expert Sanny Lindström. 

USA:s unga lag har gått från klarhet till klarhet under mästerskapet. Med Jack Eichel i spetsen har de seglat upp som en outsider till att ta hem segern på VM. 

Men mot Finland gick de inte att känna igen. Deras fartfyllda spel var som bortblåst och Finland höjde samtidigt sitt spel. Tidigt i den andra perioden kunde Mikko Rantanen ge Finland ledningen och Joonas Kemppainen utökade till 2-0 i början på andra. 

Sannys dom: "Det är katastrofalt"

Då tappade amerikanerna humöret. Efter en fin period där de lyckades pressa Finland så slog Kevin Hayes - till synes helt oprovocerat - till Mika Pyörälä över knävecken och fick två minuter för slashing. 

– Jösses, det är en solklar slashing. Inga synpunkter nu Hayes, åk och sätt dig bara. Vad är det där? Det är fasoner, säger C More:s kommentator Lasse Granqvist. 

Han får medhåll av sin expert Sanny Lindström. 

– Det är så odiscplinerat från en så skicklig spelare. Speciellt när USA har haft ett bra byte och fått tryck på Finland. Det är katastrofalt. Han borde be hela laget om ursäkt när han kommer tillbaka till båset, säger han. 

USA satsade allt framåt de sista minuterna, men kom aldrig nära Finland. "Lejonen" vann med 2-0 och är klart för semifinal. Där ställs de mot antingen Sverige eller Schweiz. 

https://twitter.com/tommyastrom/status/865237621416615936
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag