Foto: Robin Nordlund
 Foto: Robin Nordlund

Harju till NHL - klar för Tampa Bay

Publicerad
Uppdaterad
Ett dygn efter det att Linus Omark skrev på för Edmonton är även bästa vännen Johan Harju klar för NHL. Harju har skrivit ettårskontrakt med Tampa Bay och får motsvarande fem miljoner kronor i årslön.
- Han är supernöjd och jätteglad. Det här har varit målet, säger Harjus agent Patrik Aronsson till HockeyExpressen.se.
Bästa kamraterna från Övertorneå och Luleå, Linus Omark och Harju, har på 24 timmar gjort klart med var sin NHL-klubb efter det gemensamma året i KHL-laget Dynamo Moskva.
Omark ska de två kommande säsongerna spela för Edmonton Oilers där han får en årslön på 5,6 miljoner kronor.
Harju kom i natt överens med Tampa Bay Lightning och har skrivit på för kommande säsong.

Fem miljoner

Johan Harju får nästan lika bra betalt som Linus Omark och kommer att tjäna fem miljoner kronor i NHL, plus bonusar. Även Harju fick 625 000 kronor då han skrev på sitt NHL-kontrakt.
- Enligt statistiken är det här det bästa kontraktet som någon rookie har fått som har gått i sjätterundan, säger Harjus agent Patrik Aronsson till HockeyExpressen.se.
Tampa Bay draftade Johan Harju 2007 och ville ha över honom till USA redan förra året, men då valde han att följa med Linus Omark till KHL.
Där gick det lite tyngre för Harju som fick ihop 18 poäng (4 mål, 14 assist) på 55 matcher för Dynamo Moskva.

Kan ställas mot varann

Nästa säsong finns chansen att Harju och Omark för första gången i hockeykarriären ställs mot varandra.
I NHL.
- Det som är bra med Johan är att han kan spela allt, han är väldigt allround. Tampa håller på att bygga nytt så allt känns positivt, säger agenten Patrik Aronsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag