Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harald Lückner går från Viasat till C More

Lückner lämnar Viasat för C MoreFoto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Mike Helberg är också klar för kanalenFoto: Ronny Johannesson

Den tidigare Viasat-profilen Harald Lückner är klar som hockeyexpert för C More

Det kan SportExpressen avslöja i dag.

– Vi har pratat med Harald, men ingenting är klart, säger C Mores sportchef Johan Cederqvist.

Det var inför säsongen 2012/2013 som Harald Lückner bytte rollen som tränare i Linköping till ett nytt jobb som expertkommentator i Viasat.

Lückner har framför allt jobbat med hockeyallsvenskan, men fick även chansen att kommentera JVM som avgjordes i Kanada tidigare i år.

I maj meddelade C More att de köpt upp rättigheterna till hockeyallsvenskan. Serien sänds på kanalen till och med 2019.

Tidigare den här sommaren öppnade Lückner upp för ett jobb som kommentator hos C More.

– Jag har inte hört något men de får gärna kontakta mig. Jag står till förfogande om C More vill men jag vet inte hur de tänker, sa han då.

Men nu står det klart att Harald Lückner är klar som ny hockeyexpert i C More. Enligt uppgifter till SportExpressen har parterna talats vid en längre tid, och nu kommit överens.

"Vi har pratat med Harald"

C Mores sportchef Johan Cederqvist vill inte bekräfta uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer just nu. Vi pratar med massa olika experter, och många har haft ett intresse att jobba med SHL och hockeyallsvenskan. Vi har pratat med Harald bland annat, men ingenting är klart, säger han.

Under måndagen kunde SportExpressen avslöja att Mike Helber, som förra året lämnade jobbet som klubbdirektör i Linköping, blir ny expert hos C More.

En nyhet som nu bekräftas i ett pressmeddelande.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba med C More som ishockeyexpert. Det blir en unik möjlighet att få bidra med egna erfarenheter från olika delar av sporten, säger Helber.