Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Har ingen tanke på nåt annat än Leksand"

17-årige Filip JohanssonFoto: BILDBYRÅN / Robbin Norgren
Leksand under en hemmamatch förra SHL-säsongenFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Ett av Leksands största framtidslöften Rickard Hugg, 18, valde att lämna klubben för spel i en kanadensisk juniorliga. 

En väg backlöftet Filip Johansson, 17, utesluter.

– Jag har ingen tanke på något annat än Leksand, säger han till Dalarnas Tidningar. 

Leksand gör en omstart i Hockeyallsvenskan kommande säsong sedan de förlorat Dalakampen mot Mora i Playoff. 

Efter uttåget valde flera av klubbens lovande juniorer, bland andra jättelöftet Rickard Hugg, 18, att lämna Leksand för en flytt till Nordamerika.

"Det lockar - men..."

Nu fastslår ett av klubbens andra stora löften, sjuttonårige backtalangen Filip Johansson, att han inte går samma väg - och förklarar varför.

– Flera spelare väljer att ta chansen nu och åka över, tillexempel Rickard Hugg och Jan Drozg. Även om det lockar att åka över om chansen kommer så vill jag stanna och göra klart mina utbildningar. Om det inte skulle gå bra med hockeyn vill jag ha utbildningen att falla tillbaka på. Så jag har två år kvar på gymnasiet och jag har ingen tanke på något annat än Leksand, säger han till Dalarnas Tidningar.

Filip Johansson säger också att målet för säsongen först och främst inte är att ta en plats i Leksands a-trupp.

– För min egen del så känner jag inte att det ska vara någon brådska upp i A-laget. Jag har två år kvar på gymnasiet och det är J-20 som gäller just nu, sen får jag se var det tar mig, säger han till Dalarnas Tidningar.

Inleder med klassikermöte

Leksand har just nu sju a-lagsbackar på kontrakt, där den åttonde är vikt åt en juniorback.

Den 20 september inleder klubben den Hockeyallsvenska säsongen med ett riktigt klassikermöte hemma i Tegera Arena mot Södertälje.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.