Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får 8-åringar lära sig slåss: ”Galenskap”

En rysk video visar hur åttaåriga barn lär sig att slåss.

Klippet har fått stor spridning – och hockeyvärlden att rasa.

– Det är galenskap, säger tidigare spelaren Alexander Kozhevnikov till RT.

”Dummaste jag sett på länge”, skriver förre NHL-spelaren Kevin Bieksa på Twitter.

Skandalen briserade i Ryssland efter att en journalist lagt ut klippet på sociala medier. I videon står åttaåriga barn, iklädda hockeyutrustning, i en idrottshall. Där får barnen lära sig hur de ska slåss på isen. De håller fast motståndaren genom ett grepp om deras tröja och slår slag mot huvudet.

Senare i klippet går även en ledare fram och visar hur barnen ska göra.

Enligt ryska RT har en tränare på hockeyskolan sagt att det var föräldrarna som tagit initiativ till lektionen. Samtidigt skriver sport-express att tränaren som höll i passet inte var en del av skolan och nu är ”förbjuden att dyka upp igen”.

”Det finns inget du kan försvara”

Videon har fått stor spridning och kritiseras kraftigt.

– Att slå små barn i huvudet, vars kroppar ännu inte har färdigutvecklats är galenskap. Oavsett om du har hjälm eller inte är det väldigt lätt att få hjärnskakningar eftersom huvudet utsätts. Naturligtvis kommer hans (tränaren) licens dras in, det finns inget du kan försvara, du ser allt i videon, säger tidigare spelaren Alexander Kozhevnikov till RT.

Och fortsätter.

– Det spelar ingen roll vem som insisterade på en sån utbildning, han var själv tvungen att förstå, och om han inte förstod det skulle han skickas för behandling.

Även utanför landets gränser kritiseras slagsmålslektionen.

”Dummaste jag sett på länge”, skriver förre NHL-spelaren Kevin Bieksa på Twitter.

”Den här killen är en idiot”, skriver NHL-veteranen Matthew Barnaby.

https://twitter.com/ryanwhitney6/status/1362786408453333004

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.