Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är ”Foppas” nya superinvestering

Peter ”Foppa” Forsberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hockeylegendaren Peter Forsberg fortsätter att investera i sitt båtimperium. 

I fjol blev han delägare i Marine Store och slog ihop dem med Norberg Nilsson. 

Nu bygger de ett enormt marincenter i Nynäshamn. 

Att Peter Forsberg har ett båtintresse är sannerligen ingen hemlighet. I flera år har han frekventerat olika båtmässor och visat upp sina egna vrålåk. 

Bland annat var han tidigare i år på Göteborgs båtmässa för att presentera företaget Anytecs - som Forsberg äger genom Forspro - nya modell. 

– Utan massa tillägg landar den på 3,3 miljoner. Fullsmäckad kanske 3,6 miljoner kronor, sa Foppa då. 

”En av Sveriges största spelare i båtbranschen”

Det slutar inte där. Under 2018 kallade båtmagasinet Hamnen.se Peter Forsberg för ”en av Sveriges största spelare i båtbranschen”. Detta efter att han blivit delägare i Yamaha Marine Store i Norrtälje och slagit ihop dem med Norberg Nilsson från Nynäshamn. 

Nicole Nordin och Peter Forsberg.Foto: OLLE SPORRONG

Marine Store hade då i flera år varit en av Sveriges mest framgångsrika marinhandlare. 

– Jag har följt marinbranschen under många år med målet att sätta ihop det bästa laget. Jag tror nu att jag har hittat den bästa uppställningen, sa Forsberg om sin investering. 

”Foppas” nya superinvestering - nytt marincenter

Som en del av sammanslagningen har företaget börjat växa ur de lokaler de har i Nynäshamn och därför har det påbörjats ett bygge av ett stort marincenter i Nynäshamn som ska ersätta de gamla lokalerna. 

– Vi bygger en 3 000 kvadratmeter stor anläggning som ska innehålla utställningshall, verkstad och butik i ett. Den invigs nästa vår. Här projekteras också för vinterförvaring med plats för 400 båtar, säger Simon Borgström, delägare i Marine Store-koncernen, till Örnsköldsviks Allehanda.