Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hans biljett var
1 000 kr dyrare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hans Filipsson ska anmäla Svenska ishockeyförbundet till Diskrimineringsombudsmannen.
Foto: Gunnar Mattson/fogm.se

Nu skakas ishockey-VM av en ny biljettskandal.

Rullstolsburne Hans Filipsson fick betala nästan 1 000 kronor mer för en biljett till matchen mot Ryssland än en person som inte sitter i rullstol.

– Man blir mörkrädd. Det känns mer som 1912 än 2012, säger han till HockeyExpressen.se.

Nu tänker Hans Filipsson anmäla Svenska ishockeyförbundet till Diskriminerings- ombudsmannen.

Efter alla turer med dyra biljetter och låga publiksiffror i VM kommer här ännu en.

TV4 berättade på fredagskvällen om rullstolsburne Hans Filipsson som fick betala över 1 300 kronor för en biljett till Tre Kronors match mot Ryssland i kväll. Den billigaste biljetten för en person som inte sitter i rullstol kostade strax över 400 kronor.

– Man tror inte att det är sant när man hör det. Jag tolkar det som att förbundet inte vill ha folk i rullstol på sina ishockeymatcher, säger Hans Filipsson.

"Definitivt skillnad"

Han kommer nu att anmäla Svenska ishockeyförbundet till Diskrimineringsombudsmannen.

– Varje vecka händer det grejer där jag blir utsatt för diskriminering, men det här är det mest flagranta exemplet. Det är definitivt skillnad när priset blir så högt jämfört med personer som inte sitter i rullstol.

Hans Filipsson fick blodad tand för ishockey när han var i USA och såg Detroit mot Tampa Bay. Hemma i Sverige ville han väldigt gärna se Tre Kronor i VM.

– Jag hade tänkt köpa fyra biljetter och även köpa till kompisar, men det blir för dyrt. Är det de här förutsättningarna som ska vara i framtiden har jag inte råd att se hockey i Sverige, för att jag använder rullstol.

"Försök att släta över"

Biljettpriserna för personer som sitter i rullstol har nu under de senaste dagarna sänkts. En representant från Svenska ishockeyförbundet var under fredagen i kontakt med Hans Filipsson.

– Han påstod att de ändrade priset i lördags, jag köpte biljetten i söndags. Det kändes som ett försök att släta över det här. Jag säger att det här är ett tydligt brott mot diskrimineringslagen och jag ser inte hur de ska komma undan med det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.