Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Fullständigt omöjligt – han själv lider mest”

Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID W CERNY / REUTERS BILDBYRÅN

Det råder Kaapo Kakkofeber i Finland. 

Något som kan leda till en rejäl baksmälla, menar HBL:s krönikör Tommi Willberg. 

”Det jobbigaste är att det sannolikt är Kakko själv som lider allra mest av den”, skriver han. 

Finland kom till detta världsmästerskap med ett lag som kallades för ”ett av tidernas sämsta”. De finska lejonen hade det förbenat svårt att locka över sina NHL-stjärnor, så om man jämför med till exempel Ryssland och Tre Kronor så är det finska laget betydligt mer anonymt. 

Men under VM så är det ett namn som står ut från mängden. 

Kaapo Kakko. 

18-åringen väntas som gå som nummer två i sommarens NHL-draft och här i Slovakien har han visat världen varför. 

 

LÄS MER: Hockey-VM 2019 – spelschema, tabeller och resultat

Oron för Kakko: ”Han lider mest av den”

Så här långt har det blivit sex mål och en assist på fem matcher och i Finland är hajpen kring honom enorm. Man kan lugnt påstå att det råder Kakkofeber hos våra grannar i öst. 

Men det är inte bara av godo, i alla fall inte enligt HBL:s krönikör Tommi Willberg. Han menar att Kakkos succé kommer leda till att förväntningarna på honom blir allt för högt ställda. 

”Hur kommer han någonsin att leva upp till hajpen som byggts upp runt honom? Det är fullständigt omöjligt. Killen är ju bara 18 år gammal. Visst, han blir vald bland de två första i sommarens NHL-draft och visst är han ju duktig som få andra i den åldern. Men hur många gånger man sett en ung europeisk kille åka till den prestigefyllda nordamerikanska dollarligan NHL bara för att bli skickad till farmen för att hitta rätt? Många gånger. Svaret är många gånger”, skriver Willberg. 

”Jag förstår, det är jättekul att bli grymt kär på momangen. Men kanske det är läge att komma ihåg att den sympatiska Åbokillen kanske ännu inte är helt redo att axla de grymma förväntningarna du, jag och alla andra har öst på honom.”