Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har mått väldigt illa för hans skull”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Sandberg/TT

I månader har Curt Lundmark, 76, försökt få kontakt med Tommy Salo.

Efter fängelsedomen hoppas den förre förbundskaptenen att OS-hjälten ska våga ringa upp.

– Jag har mått väldigt illa för hans skull och jag betraktar Tommy som en son, säger Lundmark.

I mitten av oktober åtalades den svenske målvaktsikonen Tommy Salo, 49, för grovt rattfylleri.

Sedan dess har Curt Lundmark våndats.

Den förre förbundskaptenen, som ledde Tre Kronor till OS-guld 1994, där Salo var en av de största hjältarna, är lättad över att domen nu fallit. Under onsdagen stod det nämligen klart att Salo döms till två månader i fängelse, en dom som man kommer överklaga.

– Jag har läst den och det måste ha varit väldigt jobbigt för Tommy att det har dragit ut på tiden så här länge, jag har lidit med honom och mått väldigt illa för hans skull, säger den före detta tränaren.

Lundmark: ”Tommy Salo som en son”

Efter OS-guldet i Lillehammer har de båda behållit kontakten, men den senaste tiden har Curt Lundmark, trots flertalet försök, inte lyckats få någon kontakt med Salo.

– Det är en sak som har varit tråkigt, att Tommy inte har hört av sig till mig under den här tiden, trots att jag har försökt få kontakt med honom. Jag har två egna döttrar, men jag betraktar honom som en son. Vi har haft en så himla fin relation genom åren och jag saknar våra pratstunder.

Varför tror du att det blivit så?

– Jag tror att han har dragit sig för att prata med mig för att han känner skam. Han kanske tror att jag är arg på honom, men det är jag absolut inte. Jag är självklart besviken, men jag vet ju vem han är och vilka positiva sidor han har. 

Lundmark fortsätter:

– Han har så oerhört många positiva saker i livet som han ska fokusera på. Och ge fan i det andra. Tommy har två sidor, en god och den här mörkare. Allt jag önskar är bara att den ljusa sidan ska få styra och att han får den hjälp som han behöver. Och att han hittar tillbaka till sig själv. Det är en oerhört fin kille.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.