Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han kan få många unga grabbar att våga prata”

Peter Jakobsson. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Färjestad är första SHL-klubben att anlita Jonathan Hedström för att hålla föredrag. 

– Det känns fullständigt självklart. Vi kommer bland annat låta honom träffa alla våra juniorer och deras föräldrar, säger sportchefen Peter Jakobsson. 

Förre stjärnspelaren Jonathan Hedström är numera ute och håller föredrag om psykisk ohälsa och ätstörningar. Han nådde själv stora framgångar som spelare - trots sin egen kamp mot ätstörningar.

Nu vill han hjälpa andra som själva kan vara i riskzonen och inte minst vägleda alla andra i omgivningen om hur man kan beter sig kring dem som har problem.

I korthet uppmuntrar han alla att våga ta upp och prata om problem och att inte tveka att vända sig till lagkompisar och fråga:

– Hur mår du?

”Tuff tid i en tuff ålder”

Färjestads sportchef Peter Jakobsson uttrycker stor beundran för Hedströms arbete.

– Det är klart att han med sin erfarenhet kan få många unga grabbar att våga prata om saker. Det är en tuff tid i en tuff ålder. Utåt sätt är man ishockeyspelare, men det händer samtidigt väldigt mycket i livet när man är ung, säger Peter.

I exakt vilken form A-laget kommer medverka när Jonathan kommer på besök är oklart. 

– Vi börjar det här med de yngsta spelarna i vår juniorverksamhet och deras föräldrar. Det blir ett hundratal personer som får lyssna på Jonte. Sedan får vi se om vi tar hit honom flera gånger.