Hammarby hockey under sista matchen på Hovet för fem år sedan. Foto: Gunilla Sikström
Hammarby hockey under sista matchen på Hovet för fem år sedan. Foto: Gunilla Sikström

Hammarby hockey är på väg att återuppstå

Publicerad

För fem år sedan gick Hammarby hockey i konkurs – men nu är man på väg att återuppstå. Detta efter att den supporterbaserade Bajen fans hockey har röstat igenom ett förslag om återinträde i föreningen.

– Vi tycker att vi har bevisat att vi är seriösa under de här fem åren, hälsar Bajen fans hockey ordförande Richard Slätt till SportExpressen.se i ett mejl.

I april 2008 försattes Hammarby hockey i konkurs efter en längre tids ekonomiska problem. Tillsammans slöt flera supportrar inom Hammarby upp och bildade i stället laget Bajen fans ishockeyförening – med mottot "av supportrar – för supportrar".

Hockeylaget avancerade snabbt genom serierna och kvalar för närvarande för att ta sig upp i division 1. Då kommer det sannolikt bli i namnet Hammarby hockey.

– Det är en naturlig och självklar del att när namnet Hammarby nu blir tillgängligt efter fem år att vi söker oss tillbaka in i Hammarbyfamiljen. Vi har från supporterhåll startat en förening som nu kvalar till division ett och leder kvalserien, jag tror det är ganska förbaskat unikt att en sådan sak har skett, säger Bajen fans hockey ordförande Richard Slätt till SportExpressen.se i ett mejl.

"Inte är en dagslända"

På ett årsmöte under torsdagen röstade medlemmarna i Bajen fans hockey enhälligt igenom ett förslag om återinträde i Hammarby IF.

Nu återstår för Hammarby IF att formellt ska anta förslaget på ett årsmöte den 13 maj.

– Vi vet redan att alliansstyrelsen har haft upp detta till diskussion och vi tror och hoppas att hela Hammarbyfamiljen ska vilja få in en hockeysektion igen. Vi tycker att vi har bevisat att vi är seriösa under de här fem åren när vi byggt upp ungdomslag, juniorlag och ett slagkraftigt A-lag att vi inte är en dagslända utan en kraft att räkna med, säger Slätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag