Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anmälde sexuellt ofredande – sparkas nu av förbundet

Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Informationsassistenten Anders Feltenmark sparkas av svenska hockeyförbundet. 

Detta efter att Feltenmark gjort en polisanmälan om sexuellt ofredande på hockeyförbundet. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet anses Feltenmark ha ”skadat förbundet”.

Anders Feltenmark har arbetat 24 år inom det svenska ishockeyförbundet. Nu skriver Aftonbladet att Feltenmark, i dag informationsassistent och även fackklubbens ordförande på förbundet, får sparken. 

Förbundet ska enligt Aftonbladet i ett internt mejl motivera uppsägningen med ”arbetsbrist”. 

– Jag tycker att det finns arbetsuppgifter för mig att göra. Vi har saker för oss varje år och säsongen går mot sitt slut med all summering som ska göras. Men vi har inte mer eller mindre att göra nu än tidigare, säger Feltenmark till tidningen. 

Aftonbladet skriver att Anders Feltenmark tidigare gjort en polisanmälan om sexuellt ofredande, och att det anses ha skadat förbundet – vilket ska ligga bakom att han nu får sparken. 

Anders Feltenmark får sparken – polisutredning pågår

I slutet av mars kunde SVT berätta att det inletts en polisutredning med koppling till svenska ishockeyförbundet. 

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare bekräftade SVT:s uppgifter, och säger nu till Aftonbladet att polisen är i slutskedet av utredningen. 

– Beror på vad som händer i övrigt och det allmänna tillståndet i Sverige. Vi har fått tips om att fler på samma arbetsplats kan ha drabbats, säger Gårdare om när eventuellt åtal kan väckas. 

Förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt säger till Aftonbladet att han inte kan kommentera personalärenden offentligt, men förnekar samtidigt att Feltenmark arbetsbefriats på grund av polisanmälan om sexuellt ofredande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.