Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Garpenlövs ilska: ”Det är skandal!”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Zinkensdamms ishall stängs med omedelbar verkan på grund av säkerhetsrisk.

Nu oroas Tre Kronors blivande förbundskapten Johan Garpenlöv över hockeyns utveckling i Stockholm.

”Det är fan skandal! Vad är problemet?”, skriver han på Twitter. 

Zinkensdamms ishall på Södermalm i Stockholm har stängts med omedelbar verkan. Enligt fastighetskontoret i Stockholm står byggnaden på instabil grund och riskerar att rasa, uppger Dagens Nyheter.

– Framförallt är det marken som rör sig vilket gör att hela anläggningen glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Med sådana säkerhetsrisker för den enskilde måste vi stänga hallen omedelbart, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad till Hammarbys hemsida. 

Garpenlöv: "Det är fan skandal!"

Enligt Stockholms stad kan ishallen troligen inte öppna igen under årets säsong. Hallen används av många klubbar och staden arbetar nu med lösningar för att hitta tider i andra hallar.

– Det är väldigt tråkigt att Zinkensdamms Ishall behöver stänga, men åtgärden visar sig helt nödvändig då den är för osäker att vistas i. Självklart blir det här besvärande för de föreningar som bedriver sin verksamhet i hallen. Vi arbetar nu hårt för att hitta lösningar med tider i andra hallar, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

Ishallen ligger i anslutningen till Zinkensdamms IP där bland andra Hammarbys elitserielag i bandy spelar sina matcher.

Därtill har Vilundahallen i Väsby visat sig vara otjänlig. Tre Kronors blivande förbundskapten Johan Garpenlöv är rejält besviken över beskedet – och nu oroas han över hockeyns utveckling i huvudstaden.

"Håller med! Det är fan skandal! Vad är problemet? Nu är det dax för politikerna att se till att ungdomarna har isytor att utöva världens roligaste sport på! Skärpning!", skriver han på Twitter. 

 

https://twitter.com/jgarpenlov/status/1056109080245350400

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.