Fullsatt Hovet hejade fram Bajen Fans i div 2

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
BAJENFEST. Storpublik var på plats för Bajen Fans match mot Sollentuna under den årliga "Bajenkvällen". Till höger Fredrik Bertilsson i Bajen Fans Hockey.

Ljudkulissen var magisk när 7 700 fans sjöng Kentas "Just i dag är jag stark" på Hovet.

På isen stod Bajens ishockeyspelare och såg märkbart tagna ut inför mötet med Sollentuna i division två.

- Väldigt rörande att så mycket folk ville komma på några mediokra ishockeyspelares match, säger centern Fredrik Bertilsson, 26.

Inramningen på Hovet var värd ett bättre öde i går kväll. Verkligheten ville dock inte göra lördagens den andra februari till en sagokväll för Bajen Fans IF.

Gästerna Sollentuna HC vann med 2-1 när Hammarby bjöd på 2013 års "Bajenkväll".

- Det var en enorm besvikelse när slutsignalen gick, en stor tomhet. Tyvärr kunde vi inte leverera, säger Bajens Fredrik Bertilsson, som dock kunde njuta av stämningen:

- Det var en magisk känsla att få kliva in på isen. När alla 7 700 ställde sig upp och sjöng "Just i dag är jag stark", var det mäktigt. Som ishockeyspelare på den här nivån är det bland det största man kan uppleva.

"Som en stor familj"

Ni spelar i division två, och hade mer publik än många  elitserielag, vad gör Bajen så populärt?

- Det är ett folkligt lag, vi är som en stor familj.

Bajen Fans ligger just nu tvåa i Alltvåan. Målet är division ett.

- Den här säsongen hoppas vi få ta steget upp. Och i sinom tid kan vi nog vara i allsvenskan eller elitserien, säger Fredrik Bertilsson och skickar med en hälsning till Bajens fans:

- Ett stort tack, det var en grym inramning. Ingen som spelade den här matchen kommer glömma kvällen. Jag hoppas de kollar på fler matcher. Vi ska visa dem att vi är ett lag för division ett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.