Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fruns nya anklagelser mot Evander Kane

Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA
Foto: Broadimage/REX / REX

Evander Kanes fru menar att stjärnan spelat på sina egna matcher i NHL. 

Nu kommer Anna Kane med nya anklagelser. 

Enligt Front Office Sports uppger hon i en ansökan om besöksförbud att Kane utsatt henne för sexuella övergrepp och misshandel. 

Det var i början av året som det avslöjades att Evander Kane hade skulder på hisnande 222 miljoner kronor och att San Jose Sharks-stjärnan ansökt om att bli försatt i personlig konkurs. 

Då såg det ut som att Kane skulle stå över hela säsongen. Men i stället storspelade amerikanen och stod för ett av sina bästa poängsnitt under karriären. 

I augusti kom sedan nya graverande uppgifter om Kanes privatekonomi. Hans fru, Anna Kane, larmade om att stjärnan spelat på sina egna matcher – där han satsat stora summor på att Sharks skulle förlora. Evander Kane är sedan tidigare känd för att ha spelat bort miljoner på ett kasino i Las Vegas. 

Kane förnekade anklagelserna.

”Jag har ALDRIG spelat på hockey, ALDRIG spelat på en Sharks-match, ALDRIG spelat på en match jag spelat och ALDRIG förlorat en hockeymatch med flit”, skrev han i sociala medier. 

NHL inledde en utredning som ännu inte avslutats. Kane sa nyligen i en intervju med ESPN att han tror att han blir friad.

Evander Kane anklagas för sexuella övergrepp

Anna och Evander Kane ligger i skilsmässa och slåss om vårdnaden för deras gemensamma ettåriga dotter. 

Enligt Front Office Sports riktar nu Anna Kane nya anklagelser mot sin make. Sajten skriver att uppgifter om sexuella övergrepp och misshandel förekommer i dokument som lämnats till en domstol i Kalifornien. Dokumenten rör en ansökan om besöksförbud, som i sin tur hänger ihop med skilsmässoprocessen. 

Enligt Kanes vittnesmål ska övergreppen ha inträffat efter begravningen av deras dotter, som föddes för tidigt och gick bort i mars 2019.

FOS har varit i kontakt med en talesperson för NHL som inte vill kommentera de nya anklagelserna. Inte heller Evander Kanes advokat ska ha återkommit med en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.