Foto: Todd Bissonette
 Foto: Todd Bissonette

Frölundatalang väljer Kanada

Publicerad
Uppdaterad
Frölundamålvakten Robin Lehner, 17, draftades av Ottawa och är redan på glid till Nordamerika.
Han jämförs redan med en viss före detta Frölundamålis.
- Han ser ut som och agerar som Henrik Lundqvist, säger Ottawas scout Anders Forsberg till Canadian Press.
Enligt uppgifter i Kanada bestämde sig Frölundamålvakten Robin Lehner i samband med draften i Montreal att fortsätta karriären i de nordamerikanska juniorligorna.
Lehner har också erbjudits en möjlighet att spela till sig en reservplats bakom Johan Holmqvist i Frölundas elitserielag.

Jämförs med Lundqvist

Ottawa Senators lade beslag på rättigheterna till Lehner, som blev nummer två bland målvakterna att väljas under draften.
- Han är en mycket skicklig målvakt med härlig teknik, säger Ottawascouten Anders Forsberg, som inte kan låta bli att jämför Robin Lehner med NY Rangers supermålvakt Henrik Lundqvist.
- Hans mentala sida är mer kanadensisk än svensk. Han är väldigt tävlingsinriktad, säger Forsberg om Lehner vars pappa Michael målvaktstränat Henrik Lundqvist i Frölunda.
Mattias Ek

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag