HV71- och Tre Kronor-profilen Fredrik Stillman Foto: Daniel Malmberg/All Over PressHV71- och Tre Kronor-profilen Fredrik Stillman Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
HV71- och Tre Kronor-profilen Fredrik Stillman Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Foto: Christian ÖrnbergFoto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Fredrik Stillman kan ta över Lettland inför VM

Publicerad

HV 71-ikonen Fredrik Stillman har haft stor framgång under sin första säsong som KHL-tränare.

Nu är han aktuell som förbundskapten för Lettland och kan ställas mot Tre Kronor i VM i maj.

– Jag har fört en dialog senaste tiden, se får vi se vad som händer, säger Stillmans agent Joakim Persson till Jönköpings-Posten.

Fredrik Stillman, 49, lämnade sin moderförening HV 71 när klubben under stor turbulens gjorde sig av med huvudtränaren Andreas Johansson efter förra säsongen.

Stillman, som tillsammans med Fredrik Olausson var Johanssons assisterande coacher, har dragit vidare till KHL-klubben Admiral Vladivostok där han är assisterande tränare. Admiral kommer att spela slutspelshockey om några veckor och glädjen är stor.

Stillman imponerar

Fredrik Stillman, som har vunnit OS-guld med Tre Kronor som spelare, har hunnit skaffa sig ett gott rykte inom den internationella ishockeyn och enligt lettiska uppgifter är han aktuell som förbundskapten för Lettland.

Detta bekräftas av hans agent Joakim Persson.

– Ja, det lettiska förbundet har varit i kontakt med mig och ställt en förfrågan, säger Persson till JP.

Lettland söker en ny förbundskapten eftersom kontraktet med den förra Björklövenstjärnan Alexander Beljavskij inte förlängdes efter VM i Tjeckien i våras.

HV-legendaren kan få toppjobb

Stillman kan komma att ta över det jobbet.

– Såklart han tycker det är kul att bli uppvaktad eftersom han är försvarschef i Vladivostok, han har hög status i klubben. Fredrik är väldigt lite för titlar, han vill göra ett bra jobb. Om det handlar om huvudtränare eller assisterande roll spelar mindre roll, säger Stillmans agent Joakim Persson.

Lettland hängde kvar i VM:s A-grupp med nöd och näppe genom att hamna på 13:e plats. Nästa stora uppgift, efter VM i Ryssland i maj, är OS-kvalet på hemmaplan i september.

Fredrik Stillman har sin HV 71-tröja nummer 14 i taket på Kinnarps arena och har vunnit SM-guld som spelare, assisterande tränare och sportchef.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag