Fredrik Claesson och Adam Reideborn förklarar klubbvalet

Foto: Dirk Shadd / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Både Fredrik Claesson och Adam Reideborn kommer representera KHL-klubben CSKA Moskva kommande säsong. 

Till KHL:s hemsida uttalar sig svenskarna om klubbvalet. 

– Det var inte ett lätt beslut att ta politiskt, säger Claesson till hemsidan. 

Fredrik Claesson och Adam Reideborn är två av fyra svenskar som gjort det kontroversiella valet att spela i KHL kommande säsong. 

Den tredje spelaren, Jakob Lilja, berättade för SportExpressen att han inte kunde göra så mycket – kontraktet med Dynamo Moskva var påskrivet innan kriget. 

Även Fredrik Claessons kontrakt med CSKA Moskva kritades på innan kriget, förklarade hans agent Aljosa Pilko

Nu berättar backen, för KHL:s hemsida, mer om sin flytt. 

– Jag har spelat i många år, men under den senaste tiden har jag inte fått nog många minuter. Och jag vill bevisa vad jag går för. Det är därför jag kom hit, för att visa upp mitt bästa spel. Dock var det inte ett lätt beslut att ta politiskt. Men alla mina vänner och familj stöttade mig. Jag förstår att många blev överraskade när jag skrev på kontraktet, säger Claesson till hemsidan. 

Reideborn om framtiden i landslaget: ”Inte ett problem” 

Hur KHL-svenskarnas landslagsframtid ser ut är ännu oklart. Det svenska förbundet har inte fattat ett beslut om spelarna ska få dra på sig landslagsdressen eller ej. 

Men det är inget som Claessons nya klubbkompis Reideborn, som tillhörde CSKA redan förra säsongen, grubblar över. 

– Det är inte ett problem. Kanske kommer jag inte spela med landslaget på grund av detta, men vi får vänta och se vilka beslut som ledarna tar. Jag känner ingen press från förbundet, jag är redo för en ny säsong, säger Reideborn.

TV: Här är svenskarna som valdes i NHL-draftens förstarunda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.