Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Frågan är hur mycket han kommer saknas?"

Pär Lindholm, till höger, tillhör Skellefteås förstakedja Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

SHL-säsongen närmar sig.

Och nu har SportExpressen rankat de potentiella förstakedjorna i serien.

Den 16 september släpps pucken i fem arenor runtom i landet, och SHL-säsongen 17/18 inleds då efter sommarens uppehåll. Där och då kommer tio lag att visa upp sina första konstellationer, och hur de väljer att ställa upp sina förstakedjor (ett par dagar senare går övriga fyra lag in i SHL).

Nu har SportExpressen listat de 14 SHL-lagens förstakedjor, som vi tror att de kommer ställa upp, och scrolla ned för att se hela listan!

 

LÄS OCKSÅ: Succéspelaren hade intresse från tolv NHL-klubbar 

1) Joakim Lindström - Pär Lindholm - Oscar Möller

SKELLEFTEÅ AIK. Skellefteås förstakedja är högsta klass rakt igenom. Joakim Lindström är seriens främsta spelare, och Oscar Möller en målskytt av absolut toppklass. Fjolårets succéspelare Pär Lindholm kompletterar den duon på ett bra sätt, och är för dem nu vad Melker Karlsson var för dem under det senaste guldåret.

2) Martin Thörnberg - David Ullström - Sebastian Wännström

HV 71. I toppform är David Ullström en av SHL:s absoluta toppar. Tillsammans med en Sebastian Wännström som i fjol övertygade stort innan skadan - och en Martin Thörnberg som gång på gång bevisar att trots att den där berömda "ålderns höst" närmar sig så är han kapabel att leverera sin höga dos av mål. Viktigaste frågan; hur mycket kommer Simon Önerud att saknas?

3) Rhett Rhakshani - Andy Miele - Robin Alvarez

MALMÖ REDHAWKS. Malmö har ett intressant lagbygge inför säsongen, och i den potentiella förstakedjan finns tillräckligt med klass för att leda rödhökarna till sin längsta vår på väldigt länge. Rhakshani och Alvarez fann fin kemi i slutet av den gångna säsongen och tillsammans med den hajpade Miele så talar mycket för något som slutar i succé. 

4) Kevin Clark - Jesper Jensen - Louie Caporusso

BRYNÄS IF. Avsaknaden av Oskar Lindblom kan bli påtaglig i baksmällan efter den missade guldmedaljen. Men Brynäs har kvar två tredjedelar från fjolårets väldigt starka förstakedja, och kan Caporusso om ens bara fylla två tredjedelar av Lindbloms betydelse och poängskörd så har man en stark kedja att förlita sig till. 

5) Ryan Lasch - Joel Lundqvist - Max Friberg

FRÖLUNDA HC. Ryan Lasch är en garant för poäng, och den största utmanaren till Jocke Lindström i kampen om förstaplatsen i poängligan. Joel Lundqvist ett lim som håller ihop kedjan över hela isen, och vid sin sida har duon hemvändande Max Friberg som är ett väldigt intressant nyförvärv som kan öppna ytor för Lasch med sin frejdiga spelstil.

6) Juha-Matti Aaltonen - Ted Brithén - Ludvig Rensfeldt

RÖGLE BK. Det är frestande att sätta in poängkungen Bryan Lerg i förstakedjan, då han och Aaltonen skulle kunna bli en fruktad duo. Men sett till kemi och för att få ut det mesta av alla fyra kedjor så känns den här trion som mest trolig. Aaltonen är en showman som på sina bästa dagar kan göra vad han vill på isen, Brithén blir ansvarstagaren i kedjan och Rensfeldt den som förvaltar framspelningarna från Aaltonen.

7) Tuomas Kiiskinen - Robert Rosén - Martin Lundberg

VÄXJÖ LAKERS. Det är inte riktigt samma stjärnglans över Växjös offensiv i vinter som vi har vant oss vid de senaste åren, det är mer av ett brett kollektiv nu. Men lakejerna kan ändå ställa ett par vassa kedjor på isen, och den här kedjan har potential att leda Växjö. Lundberg valde Växjö dels för att få en offensivare roll, och lär få chansen högt upp i hierarkin. Kiiskinen och Rosén ett beprövat radarpar.

8) Andrew Gordon - Derek Roy - Jakob Lilja 

LINKÖPINGS HC. Broc Little har stundtals dominerat SHL de senaste säsongerna. Nu måste Derek Roy motsvara de högt ställda förväntningarna - potentialen finns dock för succé och den här kedjan är god för tresiffriga poäng tillsammans. Andrew Gordon en laglojal spelare som i vissa matcher är överallt. Lilja har fortfarande inte nått sin fulla potential. Lovande kedja.

9) Calle Ridderwall - Andreas Engqvist - Niclas Bergfors

DJURGÅRDENS IF. Mesta mästarna har materialet till att sätta ihop en riktigt lovande förstakedja, och visst borde man utnyttja detta? Den här trion skulle tillsammans kunna bli den ledande kedja som man faktiskt saknat under de senaste säsongerna. Bergfors visade i slutet av förra säsongen vad han duger för, och Engqvist är klass. 

10) Alexander Johansson - Johan Ryno - Joakim Nygård

FÄRJESTAD BK. Dick Axelsson har anslutit, men den karismatiske profilen får nog finna sig i att gå in i en andrakedja. Johansson-Ryno-Nygård bildade en stark kedja under slutet av förra säsongen och lär få fortstatt förtroende. Nygård en av seriens mest underskattade forwards, Ryno fick i fjol sin stora breakthrough och Johansson en skicklig tvåvägsspelare.

11) Marcus Paulsson - Konstantin Komarek - Mattias Guter 

KARLSKRONA HK. I Blekinge-lagets jakt på att klara negativt playoff har den här trion en nyckelroll. Komarek fick inte ut fulla sitt register i Malmö i vintras, men kan med en större roll i KHK komma att explodera. Paulsson och Guter två parhästar med hög poängpotential - om nu Paulssons kropp håller. Alldeles för många matcher missade i fjol...

12) Petter Emanuelsson - Niklas Olausson - Anton Hedman

LULEÅ HF. Miljonsatsningen och jakten på Eliteprospects-stjärnor kom av sig, och nu har Luleå börjat satsa på att i stället bygga ett lag - vilket är den rätta vägen att gå. Stjärnstatusen på forwardssidan är dock rätt låg, men björnarna från norr kommer bli ett otäckt lag att möta när de är påkopplade. Niklas Olausson måste leverera för att Luleå ska klara slutspel.

13) Libor Hudacek - Tom Wandell - Sakari Manninen

ÖREBRO HK. Tittar man spelare för spelare så har Örebro tre ytterst intressanta spelare för en förstakedja här. Men tillsammans? Jag är inte lika säker - ändå så vilar i stort sett hela Örebros öde hos dessa herrar. Får slovaken, svensken och finnen det att fungera, och hittar snabb kemi, så kan det räcka för att spela in poängen som behövs på hemmaplan. 

14) Andrew Rowe - Matt Bailey - John Persson

MORA IK. Nykomlingarna har inte haft plånboken att gå efter de där riktigt meriterade nyförvärven, och har hoppats på att hitta guld i en sån som Rowe. John Persson är beprövad i SHL och blir en av lagets viktigaste spelare i vinter. Matt Bailey succéman i kvalet mot Leksand, och på förhand en av de mest intressanta i hela SHL. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!